Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 10-05-2011

Inbreker neemt auto mee

DE MOER: Bij een woninginbraak in de Moer nam de inbreker en-passant ook de auto van de zoon des huizes. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 9 mei op dinsdag 10 mei 2011 in een vrijstaande woning aan de Middelstraat. Het misdrijf werd dinsdagochtend om 09.00 uur ontdekt. De nog onbekende dader had een gat geboord in een raamkozijn aan de zijkant van het huis. Met een voorwerp werd (via het boorgat) het uitzetijzer van het raam bediend. Hierdoor kon de inbreker het raam openen. Bij deze inbraak werden o.a. een portemonnee, bankpasjes, mobiele telefoon en autosleutels buitgemaakt. Met behulp van de autosleutels werd ook de auto van de zoon des huizes meegenomen. Het ging om zwarte Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken 59-HSK-2 De politie nam de aangifte van de gedupeerden op en de technische recherche stelde diverse dadersporen veilig. Verder signaleerde de politie de auto internationaal als gestolen voertuig.

ANDEL: Ook elders in het district Oosterhout werd ingebroken. In Andel werd aan de Kamperfoelie ingebroken. De inbreker wist daar een portemonnee met inhoud te stelen. Ook verdween er een bankpas met bijbehorende pincode mee te nemen. Nog voordat de nacht verstreken was, was er al geld opgenomen bij een geldautomaat. De inbreker kwam het huis binnen door de garagedeur en vervolgens een tussendeur te forceren. Bij de overburen aan de Kamperfoelie bleef het bij een poging. Wel ontstond er braakschade.

LOON OP ZAND: Bij een woning aan de Strieckenlaan in Loon op Zand waren gaatjesboorders actief. De bewoners ontdekten drie vers geboorde gaten in het raamkozijn. Het was de inbrekers echter niet gelukt om binnen te komen.

De politie ziet steeds vaker dat inbrekers gaatjes boren. De daders boren dan een gat in het kozijn om vervolgens via het ontstane boorgat met een ijzerdraadje de grendels open te hengelen. Deze manier van inbreken is eenvoudig tegen te gaan door afsluitbare grendels te gebruiken. De politie adviseert dan ook om raamhendels aan te brengen die met een sleutelsysteem of een drukknopmechanisme niet gemakkelijk te openen zijn. Doe dit vóórdat er wordt ingebroken en niet als het leed al is geleden.
Kijk voor meer inbraakpreventietips op www.politiemwb.nl of op www.politiekeurmerk.nl

Autodief (22) slaat over de kop

SLEEUWIJK / ULVENHOUT: Een 22-jarige Ulvenhouter, die geregistreerd staat als veelpleger, is maandagavond 9 mei 2011 rond 23.30 uur met een gestolen auto op het Munnikenland te Sleeuwijk de macht over het stuur verloren. De auto sloeg over de kop en kwam in de tuin van een woning terecht. De bestuurder werd ter plaatse aangehouden. Zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. Er is van hem een bloedproef afgenomen. Hij is op grond van de diefstal verdenking door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

De politie kreeg eerder op de avond een melding binnen dat een 22-jarige man in Ulvenhout de auto van de vriend van zijn moeder had gestolen. Terwijl de eigenaar aan het douchen was, had 22-jarige man de autosleutels gepakt, waarna hij was weggereden. Agenten keken
gisteravond uit naar deze auto. Rond 23.30 uur kwam een melding dat de Ulvenhouter op het Munnikenland in Sleeuwijk met de auto over de kop was geslagen. Agenten gingen ter plaatse. Omstanders wezen hen op een knul die de auto bestuurd zou hebben. Deze jongeman, die rook naar alcohol werd aangesproken, hij weigerde zich te legitimeren, waarna hij werd aangehouden. De verdachte is ter plaatse nog door een
verpleegkundige van der ambulancedienst onderzocht omdat hij pijn had in zijn armen. Daarna werd hij in een politieauto geplaatst, waarbij hij dreigementen riep in de richting van de dienders.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-05-2011 14:37 | © Regio Midden en West Brabant |