Gemeente Ede

dinsdag, 10 mei 2011

Toegankelijkheid van gebouwen en openbare ruimte nog beter

info@ede.nl

Het college van burgemeester en wethouders doet een voorstel om de toegankelijkheid van gebouwen voor minder mobiele mensen nog beter maken. Hetzelfde geldt voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte. Volgens het voorstel kan dit op verschillende manieren.

Schouw

Zo wordt eens in de vier jaar een uitgebreid gekeken naar mogelijke knelpunten. Deze `schouw' wordt samen met de Gehandicaptenraad Ede uitgevoerd. Hierna kan de gemeente besluiten om bepaalde punten aan te pakken. Verder wordt bij het ontwerpen van de openbare ruimte steeds aangegeven op welke wijze rekening is gehouden met minder mobiele inwoners. Tot slot wil het college aan corporaties en zorginstellingen voorstellen om bij woonzorg complexen voor ouderen onderdelen van Woonkeur als standaard te gebruiken. WoonKeur gaat over de toegankelijkheid en de veiligheid van de woning en de woonomgeving. Hiervoor wordt mogelijk een speciaal convenant opgesteld.

Motie

Op 16 december 2010 nam de gemeenteraad een motie aan over de toegankelijkheid van gebouwen en openbare ruimte voor anders / minder mobiele burgers. In deze motie vroeg zij het college om met een voorstel te komen hoe te borgen dat de toegankelijkheid wordt verbeterd.

Goed

Na inventarisatie bleek dat de toegankelijkheid in veel gevallen goed is geregeld. Op onderdelen valt er wel wat te verbeteren, zowel in de bestaande situaties als in de nieuwbouw. Daarom komt het college met dit voorstel om de toegankelijkheid nog beter te maken.