Gemeente Ede

dinsdag, 10 mei 2011

College bouwt verder op convenant spreidingsbeleid onderwijs

info@ede.nl

In het Convenant Spreidingsbeleid Onderwijs van augustus 2008 is afgesproken dat de gemeente een scholenconsulent zou aanstellen. Tot de hoofdtaken van deze scholenconsulent behoren onder andere het geven van voorlichting en advisering aan scholen en instellingen over afstemming en samenwerking in het kader van het spreidingsbeleid.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de rol van de scholenconsulent over de afgelopen periode geëvalueerd. De consulent heeft de taken zoals afgesproken in het convenant uitgevoerd. Daarnaast zijn ontwikkelingen in gang gezet om te zoeken naar concrete oplossingen voor knelpunten in de praktijk. De schoolbesturen vinden de resultaten daarvan positief.

De betrokken schoolbesturen hebben aangegeven nu geen behoefte te hebben aan een nieuw convenant. Men geeft aan in deze fase liever concreet verder te willen werken op basis van het samenwerkingscontract, dat recent voor een opvangklas nieuwkomers is gesloten. Het college is verheugd dat die samenwerking positief is en dat de meeste schoolbesturen in Ede Stad daarin participeren. De scholenconsulent kan er voor zorgen dat de projecten blijven lopen en zal daarbij een regierol vervullen.