Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 10 mei

Alkmaar, 10-05-2011 o 15.00 uur

Vernieling haviksnest

Onderdijk, maandag 9 mei

Kort voor het weekend ontdekten medewerkers van Staatsbosbeheer dat een boom was omgezaagd in een stukje natuurgebied tussen de Dirk Bijvoetweg en de Gruuteweide in Onderdijk. In de boom zat een havik te broeden. Doordat de boom tussen andere bomen was ingekneld, bleef de boom rechtop staan. Ook de havik bleef gewoon op haar nest zitten.

De boom werd vermoedelijk omgezaagd met een hand- of een spanzaag. Gezien het zaagvlak is de boom vermoedelijk begin vorige week omgezaagd.

Vorig jaar werden in hetzelfde bosperceel twee bomen omgezaagd waarin roofvogels zaten te broeden. Toen ging het om nesten van een havik en een buizerd.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen. Het regionaal milieuteam van de politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, maandag 9 mei

Op maandag hield de politie tussen 08.00 en 14.20 uur een verkeerscontrole op de Pannekeetweg in Heerhugowaard. In totaal werden er 82 voertuigen gecontroleerd. Bij de controle werd speciaal gelet op koppeling van aanhangwagen en caravans.

In totaal schreef de politie 27 bekeuringen uit. Er werd hoofdzakelijk bekeurd voor technische gebreken zoals defecte verlichting en gladde banden, maar ook voor het niet dragen van een veiligheidsgordel of het niet handsfree bellen.

Verscherpt toezicht in winkelcentrum

Den Helder, dinsdag 10 mei

Vanaf donderdag 12 mei houdt de politie extra toezicht in het (winkel)centrum van Den Helder. Het gaat hierbij met name om de omgeving Bernhardplein, Julianaplein en (begin van de) Beatrixstraat.

In deze omgeving ondervinden winkeliers en winkelend publiek erg veel overlast van fietsers en bromfietsers die door het wandelgebied rijden.

Door de gemeente Den Helder zijn afgelopen week nieuwe borden in het gebied geplaatst, waardoor delen van het gebied zijn aangewezen als voetgangersgebied of als woonerf.

De actieperiode loopt voorlopig drie weken. Na die tijd wordt beoordeeld of de actie moet worden voortgezet.

Gestolen auto teruggevonden

Spanbroek, maandag 9 mei

Op maandagavond omstreeks 18.30 uur werd op de Zaagmolenweg in Spanbroek een gestolen auto aangetroffen. De auto, een zwarte BMW 316i was op 8 mei gestolen in Heerhugowaard. De auto is beschadigd. Naast een ingeslagen raam en een geforceerd contactslot, is ook een spiegel vernield en zit een portier onder de krassen. De autoradio bleek te zijn ontvreemd.

Woninginbraak

Hoorn, maandag 9 mei

Op maandagmiddag, tussen 12.55 en 15.25 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Acacia in Hoorn. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam te forceren. De gehele woonkamer werd doorzocht. Onduidelijk is nog of er iets is weggenomen.

Oudorp, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmorgen werd tussen 10.00 en 12.00 uur ingebroken in een woning aan de Saturnusstraat in Oudorp. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam te forceren. Uit de woning werden onder anderen een laptop, een playstation en een digitale camera ontvreemd. Bij een woning aan de Pallasstraat werd ook gepoogd een raam open te breken. Hier bleef het bij een poging.

Politie pakt auto-inbrekers

Sint Pancras, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmorgen omstreeks 00.20 uur meldde een getuige dat twee mannen met een zaklantaren in geparkeerd staande autos schenen op de Prunuslaan in Sint Pancras. Ter plaatse trof de politie twee mannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Het ging om een 21-jarige man uit Opmeer en een 19-jarige Heerhugowaarder. Ter plaatse stond een personenauto met een ingeslagen raam. Duidelijk zichtbaar was dat men bezig was geweest het contactslot te forceren.

Beide verdachten hadden een bromfiets bij zich. Hierin zat inbrekersgereedschap.

Beide verdachten zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar van de auto is door de politie in kennis gesteld van de inbraak in zijn voertuig.

Inbreker gaat er vandoor

Castricum, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmorgen omstreeks 04.20 uur werd de 83-jarige bewoonster van een aanleunwoning aan De Santmark in Castricum wakker van lichtschijnsel in haar slaapkamer. Zij kijkt richting het slaapkamerraam en ziet daar het gordijn bewegen. Ook ziet zij een man in het raam zitten/staan. Als de vrouw roept dat de inbreker weg moet wezen, gaat hij er vandoor. Later blijkt de man vermoedelijk al binnen te zijn geweest, omdat er spullen zijn verplaatst. Onduidelijk is nog of de inbreker iets weg heeft genomen.

Inbreker aangehouden

Alkmaar, maandag 9 mei

Op maandagmiddag omstreeks 16.00 uur hield de politie een 38-jarige Alkmaarder aan op verdenking van inbraak in een of meerdere woningen. Een politieman fietste door het park Bolwerk in Alkmaar. Hij zag de verdachte samen met enkele anderen op een bankje zitten. Toen zij de politieman aan zagen komen, schrokken zij zichtbaar. Reden om de mannen te controleren.

De verdachte bleek een fiets bij zich te hebben waarin de fietstas twee laptops zaten. Bij controle bleek dat deze laptops eerder op de dag uit een woning in Alkmaar waren gestolen. Ook had de man inbrekersgereedschap bij zich. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De laptops werden in beslag genomen.

Hennepafval

Den Helder, maandag 9 mei

Op maandagmiddag omstreeks 12.30 uur ontdekte ambtenaren van de Douane op de Oostoeverweg in Den Helder een grote stapel vuilniszakken. Bij onderzoek bleek het te gaan om 45 afvalzakken die gevuld waren met hennepafval. De zakken zijn opgeruimd door de gemeente. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het afval.

Blaffende honden

Heerhugowaard, maandag 9 mei

Op maandagmiddag omstreeks 17.20 uur, raakte een 71-jarige man uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de Beukenlaan in zijn woonplaats. De man reed op een fiets en liet zijn hond uit. In het voorbijgaan blafte zijn hond naar een hond die door een vrouw werd uitgelaten. Deze hond rukte zich los en rende op de fietser en zijn hond af. Hij liep hierbij voor de fiets van het slachtoffer, die hierdoor ten val kwam. De man werd voor behandeling van verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier werd hij opgenomen met vermoedelijk een hersenbloeding.

Alcoholcontrole

Den Helder, maandag 9 mei

Op maandagavond omstreeks 22.05 uur controleerde de politie op de Boerhaavestraat in Den Helder een 19-jarige Nieuwedieper op een snorfiets. De man had alcohol gebruikt. Hij blies 275 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve drie maal het voor hem geldende maximum. Bij controle van de snorfiets op de rollentestbank, bleek deze ruim dertig kilometer te hard te kunnen rijden (70 km per uur). Bovendien was de snorfiets niet verzekerd. Het kenteken van de snorfiets werd ingenomen. De eigenaar kan dit terugkrijgen als zijn snorfiets in de originele staat is teruggebracht en is verzekerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, dinsdag 10 mei

Op dinsdagmorgen omstreeks 00.20 uur moest een 27-jarige man uit Alkmaar zijn rijbewijs inleveren. De man reed in een personenauto over de Provincialeweg in Heerhugowaard toen hij werd gecontroleerd door de politie. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 355 ug/l. Omdat het om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve vier maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Berkhout, maandag 9 mei

Een 39-jarige Pool reed in een personenauto omstreeks 16.00 uur over de Venneweg in Berkhout. De man viel op omdat hij schoksgewijs over de weg reed. Bij controle verklaarde de man dat zijn benzine op was. Hoewel de benzinemeter inderdaad op empty stond, kan het rijgedrag ook te maken hebben gehad met de hoeveelheid alcohol die de man had gebruikt. Bij controle blies hij 790 ug/l, bijna vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij bleek echter geen rijbewijs bij zich te hebben omdat dit nog in Polen zou liggen. De politie onderzoekt of de man wel in een auto mag rijden.