Christo pakt bruisend dorpshart in

Persbericht van Factor Nederland BV

De bekende kunstenaar Christo Vladimirov heeft, samen met zijn vrouw Jeanne-Claude, het bruisend dorpshart van Kaatsheuvel omgetoverd tot een nieuw kunstwerk.
De kunstzinnige strategie van Christo en Jeanne-Claude is om grote opvallende bouwwerken of landschappen met stof tijdelijk 'aan te kleden'. Het inpakken van gebouwen of objecten leidt tot de abstractie van deze onderwerpen.
Voor Christo en Jeanne-Claude is het zeer belangrijk dat de werken toegankelijk zijn voor het grote publiek. Meestal kost het veel overtuigingskracht en duurt het lange tijd voordat een gepland project daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Het resultaat van hun werk is puur esthetisch bedoeld en heeft tot doel de mensen 'met andere ogen' te laten kijken.
Vandaar dat het zeer zeker bijzonder genoemd kan worden dat zij het bruisend dorpshart van Kaatsheuvel als nieuw project gekozen hebben. "Wij hebben ons vooral laten leiden door het ongewisse in dit project" zo zei de kunstenaar. "Door het bedekken van het niets creëren we iets". Het is een bijzonder kunstwerk geworden dat een bezoekje aan Kaatsheuvel zeker waard is.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.factor.nl



Razende Robot Reporter