Rochdale


10 mei 2011
Cacaofabriek Zaandam helpt leegstand huurwoningen Inverdan tegen te gaan

De Cacaofabriek Zaandam helpt een handje mee om leegstand in huurwoningen (in) Inverdan tegen te gaan.

Vanaf 1 mei a.s. verhuurt Woningstichting Rochdale namelijk tien van haar woningen die deel uitmaken van het project De Tsaar in Inverdan aan expats van ADM Europe B.V. ADM is groot verwerker van cacao en zaden en is ondermeer eigenaar van de cacaofabriek in Zaandam. Personeel van ADM afkomstig uit Amerika kan zo'n twee jaar in de volledig gemeubileerde woningen van Rochdale terecht, waar gezorgd is voor televisie- en internetaansluiting. Ontwikkelingscombinatie AmstelForte (AM en Woningstichting Rochdale) heeft De Tsaar gerealiseerd.

Inverdan De Tsaar
Inverdan, het nieuwe centrum van Zaandam, vordert gestaag. Kenmerkend is de eigentijdse Zaanse bouw in een nieuw jasje. Het complex De Tsaar bestaat uit verschillende vrije sector huurappartementen en maisonnettewoningen. Een milieuvriendelijk en duurzaam energiesysteem zorgt voor optimaal wooncomfort. Alle woningen hebben vloerverwarming en een luxe keuken met inbouwapparatuur.

Economische crisis
Door de economische crisis is de belangstelling voor de vrije sector huurwoningen lager dan vooraf verwacht. Hierdoor staan een aantal woningen nog steeds leeg. Toen Rochdale werd benaderd door ADM met de vraag of zij gemeubileerde woningen kon huren, heeft de corporatie uitgezocht of dit mogelijk was. Medio april is het huurcontract met ADM getekend en inmiddels zijn de woningen gestoffeerd en gemeubileerd door Eric Beek, Interieuraanpassing. Ronitz Projecten B.V. heeft ervoor gezorgd dat de woningen na de recente brand weer gereed zijn om te verhuren. Het personeel van ADM betrekt de woningen vanaf 1 mei de woningen. GeĂŻnteresseerden vinden meer informatie over het project op www.detsaar.nl of kunnen contact opnemen met Brantjes Makelaars via (075) 640 18 88 of Kuijs Reinder Kakes via (075) 612 64 00.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.