Gemeente Westervoort

geen blik, medicijnen, glas en plastic meer bij retourette

Albert Heijn heeft besloten de retourette op te knappen en de inname van afvalsoorten te beperken. Dit betekent dat u vanaf 9 mei 2011 geen blik, medicijnen, glas en plastic bij de retourette kunt aanbieden.

Omdat gescheiden afvalinzameling erg belangrijk is, informeren we u graag over de alternatieven, zodat u uw huishoudelijk afval nog steeds makkelijk kunt scheiden en afleveren.

Blik
Uw lege blikverpakkingen mogen gewoon bij het andere huisvuil, in uw grijze container (of in het geval van een ondergrondse container: in een vuilniszak). De afvalverwerkingsinstallatie scheidt blikjes van het overige huisvuil met magneten. U hoeft hier dus niets voor te doen. Weet u dat meer dan 87% van alle blikverpakkingen in Nederland wordt gerecycled? Hiervan worden weer nieuwe producten gemaakt, zoals een nieuw blik of een fiets.

Medicijnen
(oude) medicijnen kunt u bij Kringloopbedrijf 2Switch en het afvalbrengstation in Arnhem brengen. U kunt uw medicijnen ook bij de apotheek kwijt.

Glas
Glas kunt u kwijt in de speciale glasbakken, die u vindt bij:
* de parkeerterreinen rondom winkelcentrum De Wyborgh
* C1000

* Coop

* 't Geerken

* de kruising Klapstraat/Busserstraat

Plastic
Plastic verpakkingsafval (zoals flessen, flacons, bakjes en boterkuipjes) wordt iedere twee weken huis-aan-huis ingezameld. Op woensdag in de even weken kunt u het plastic, in de speciale doorzichtige zakken die u onder andere bij het gemeentehuis kunt krijgen, aanbieden.
U kunt volle zakken met plastic afval eventueel ook bij het afvalbrengstation in Arnhem brengen.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl