Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep 3 jaar en tbs voor zware mishandeling tweejarig jongetje in Sprang-Capelle

10 mei 2011 - Ressortsparket Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep 3 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de man die wordt verdacht van zware mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving van het tweejarige zoontje van zijn vriendin in Sprang-Capelle in maart t/m mei 2009.

Het OM acht bewezen dat P. het jongetje meermalen heeft mishandeld, waarbij de peuter onder andere een gebroken been opliep, en dat hij het jongetje wederrechtelijk van zijn vrijheid heeft beroofd door hem op te sluiten in de schuur. Daarnaast acht het OM P. schuldig aan mishandeling van zijn vriendin en bedreiging van de ex-partner van zijn vriendin.

De rechtbank sprak verdachte eerder vrij van de wederrechtelijke vrijheidsberoving en legde een gevangenisstraf van 24 maanden op, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, na een eis van het OM van 3 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Zowel verdachte als het OM stelden hoger beroep in tegen de uitspraak van de rechtbank. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de vrijspraak van de wederrechtelijke vrijheidsberoving en de strafmaat.

Uitspraak (naar verwachting) op 24 mei a.s.