Politiebond ACP

Einddatum levenslooppolis Loyalis

Veel ACP-leden hebben bij de invoering van de levensloopregeling gekozen voor de levenslooppolis van verzekeraar Loyalis. De einddatum van deze polis heeft de laatste weken tot vragen geleid bij leden van de ACP. Moeten zij deze nu wel of niet verlengen, was de meest gestelde vraag. Iedereen dient daar voor zichzelf een goede afweging in te maken.

Voor politiemedewerkers in een executieve functie is de einddatum van de levenslooppolis bij Loyalis vastgesteld op de eerste van de maand volgend op de 60ste verjaardag. Voor politiemedewerkers met een niet executieve functie is de einddatum vastgelegd op de eerste van de maand volgend op de 61ste verjaardag. Loyalis zendt drie maanden voorafgaande aan de einddatum van de polis aan de betreffende persoon een brief, waarin hem of haar de mogelijkheid wordt geboden om de einddatum van de polis te verlengen. Een keuze die een ieder uiteraard zelf moet maken. Aan die keuze zijn wel een aantal consequenties verbonden. De ACP wil haar leden specifiek op deze gevolgen wijzen, zodat politiecollega's een weloverwogen keuze kunnen maken.

Niet verlengen

Het niet verlengen van de einddatum van de levenslooppolis bij Loyalis heeft onderstaande als gevolg:

> Het is vanaf de einddatum niet meer mogelijk om bedragen in te leggen.
> Vanaf de einddatum ontvang je geen rentebijschrijving meer over het tegoed.
> Je kunt je tegoed gewoon blijven inzetten voor levensloopverlof. > Start jouw verlofperiode binnen drie maanden na de einddatum van de levenslooppolis, dan zal er alsnog sprake zijn van rentebijschrijving over het tegoed vanaf de einddatum (dus met terugwerkende kracht). > Start jouw verlofperiode drie maanden na de einddatum van de levenslooppolis, dan zal de rentebijschrijving over het tegoed plaatsvinden vanaf het moment dat de verlofperiode van start gaat.

Wel verlengen

Het verlengen van de einddatum van de levenslooppolis bij Loyalis heeft onderstaande als gevolg:

> Inleggen op de levenslooppolis blijft mogelijk. Let wel op dat de inhaaltoelage bezwarende functies (iTBF) vanaf je 60ste stopt. Bij eventuele doorstorting naar de levenslooppolis dient het korps deze doorstorting stop te zetten.
> De rentebijschrijvingen over het tegoed blijven plaatsvinden. > Je kunt voorafgaande aan het ABP keuzepensioen gewoon gebruikmaken van het levenslooptegoed voor de financiering van een verlofperiode.

Levensloop Rendement

Bij de start van de levenslooppolis heeft een ieder kunnen kiezen voor Levensloop Rendement. Dit houdt in dat het rendement van het tegoed tot stand komt door sparen en beleggen. In dat geval is er automatisch sprake van een inleggarantie op de einddatum van de levenslooppolis bij Loyalis. Stel dat iemand met Levensloop Rendement de einddatum van de polis aanpast, maar tussentijds beslist om eerder met levensloopverlof te gaan, dan betekent dit dat de inleggarantie komt te vervallen.
---

10/05/11 17:17

---

Gerelateerd nieuws
Vroegpensioen & levensloop: eerdere afspraken blijven staan - 14-04-2011 08:30