Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Lelystad, 10 mei 2011

Fornix publiceert trading update eerste vier maanden 2011

"h Verkoop van de divisie Medische Hulpmiddelen (Laprolan) gerealiseerd "h Opbrengst van de verkoop van Laprolan uitgekeerd in de vorm van interim-dividend "h Structurele en significante verlaging van holding- en bestuurskosten "h Wijziging in samenstelling van Directie en Raad van Commissarissen wordt in 2011 beoogd "h Tijdens de komende jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 13 mei 2011 zal hoogte en timing van toekomstig extra dividend worden besproken "h Winstverwachting geheel 2011: licht positief netto resultaat

Fornix BioSciences N.V. (NYSE Euronext: AFORBI) heeft in de eerste vier maanden van 2011 haar laatste activiteiten verkocht. Ook zijn alle arbeidsovereenkomsten beëindigd en is er uitsluitend een bestuurder aangesteld op consultancybasis. Het profiel van de onderneming is hierdoor significant veranderd en heeft Fornix thans geen operationele activiteiten meer. De Raad van Commissarissen is van mening dat de onderneming niet meer gebaat is bij zijn huidige samenstelling en heeft aangegeven te zullen aftreden zodra nieuwe leden zijn benoemd. Daartoe zal opnieuw een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) worden uitgeschreven. De Raad van Commissarissen heeft een onderzoek ingesteld naar kandidaten voor de nieuw te vormen Raad van Commissarissen.

Verkoop van Laprolan De verkoop van Laprolan aan Rochester Medical Corporation, met als effectieve datum 1 januari 2011, is op 7 april 2011 definitief afgerond door middel van levering van alle geplaatste aandelen in Laprolan tegen betaling van de afgesproken vergoeding van 10,35 miljoen. De nettoopbrengst van de verkoop van Laprolan (d.w.z. de door Rochester betaalde vergoeding minus de direct aan de transactie gerelateerde verplichtingen) bedroeg 0,96 bruto per gewoon aandeel en is als interim-dividend op 29 april 2011 uitbetaald.

Holding en bestuurskosten Naast de desinvestering van Laprolan hebben de Directie en de Raad van Commissarissen zich beziggehouden met het substantieel terugdringen van de overheadkosten van Fornix BioSciences en de infrastructuur gegeven de verminderde operationele activiteiten. In dit verband is in onderlinge overeenstemming tussen de Raad van Commissarissen en de heer C.L. Bergman besloten zijn dienstverband te beëindigen per 30 april 2011. De heer Bergman zal op consultancybasis na deze datum voor een beperkte periode werkzaam blijven als CEO en bestuurslid tegen een aanzienlijk lagere vergoeding. Voorts heeft de Raad van Commissarissen besloten het honorarium van de leden van de Raad van Commissarissen per 1 januari 2011 met 50% te verlagen. De aanleiding hiervoor is de kleinere omvang van de onderneming waarbij opgemerkt dient te worden dat de werkzaamheden voor de Raad van Commissarissen niet zijn afgenomen.


1

Daarnaast zijn ook, voor zover mogelijk, in de andere kostencategorieën besparingen doorgevoerd. Hierdoor zijn er vanaf mei 2011 geen werknemers meer in dienst bij Fornix. De noodzakelijke administratieve ondersteuning (om aan de vereisten van een beursgenoteerde onderneming te blijven voldoen) wordt middels een service overeenkomst "ingekocht" bij derden. Dankzij deze maatregelen is het structurele kostenniveau van Fornix substantieel teruggebracht. Corporate Governance Gelet op het gewijzigde profiel van de onderneming is de Raad van Commissarissen van mening dat de onderneming niet meer gebaat is bij zijn huidige samenstelling. De huidige leden hebben aangegeven op korte termijn te willen aftreden, zodra nieuwe leden zijn benoemd. Daartoe zal opnieuw een BAVA worden uitgeschreven. De Raad van Commissarissen heeft een onderzoek ingesteld naar kandidaten voor de nieuw te vormen Raad van Commissarissen. "Extra dividend" uitkeringen Fornix overweegt om extra dividend ten laste van de vrij uitkeerbare reserves uit te keren. Het bedrag en de datum van uitkering zijn afhankelijk van reserves die aangehouden dienen te worden ter dekking van potentiële verplichtingen van de vennootschap uit hoofde van verstrekte garanties en vrijwaringen, alsmede ter dekking van andere kosten. Op de BAVA van 30 maart 2011, hebben aandeelhouders uitdrukkelijk de wens uitgesproken om een eventuele extra dividenduitkering eerst voor te leggen aan de aandeelhouders. In dit kader zullen de Directie en de Raad van Commissarissen tijdens de komende jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 13 mei 2011 aangeven welk bedrag er volgens hen aan "extra dividend" kan worden uitgekeerd en onder welke voorwaarden (d.w.z. hoogte van het bedrag en timing) en zal de zienswijze van aandeelhouders hierover worden verkregen.

Vooruitzicht geheel 2011 In het persbericht van 10 maart jl., waarin de definitieve jaarcijfers 2010 werden gepubliceerd, werd aangegeven dat het negatieve nettoresultaat van Fornix over 2011 minder dan 0,4 miljoen zou bedragen. Vooral dankzij een lagere belastingverplichting, die in een persbericht van 30 maart jl. nader is toegelicht, is de huidige verwachting dat het netto resultaat licht positief zal uitkomen.

EINDE PERSBERICHT

Voor nadere informatie:

Fornix BioSciences N.V. C.L. Bergman Voorzitter Directie Tel. (0320) 26 77 99

http://www.fornix.nl


2


---- --