Eurostar introduceert Orbitz Worldwide voor meer hotel- en packageboekingen in Europa

Persbericht van PR Newswire

CHICAGO, May 10, 2011 /PRNewswire/ -- Orbitz Worldwide maakt vandaag bekend dat Eurostar International, de vooraanstaande leverancier van internationale hogesnelheidstreinreizen voor reizigers tussen Brussel en Parijs en het Verenigd Koninkrijk, de eigen toepassing van Orbitz Worldwide Distribution heeft gelanceerd waarmee dynamische pakketten voor hotelkamers, autoverhuur en activiteiten kunnen worden geboekt vanaf de website, http://www.eurostar.com. Deze toepassing van Orbitz Worldwide is gebaseerd op zeer flexibele en uiterst keuzevrije technologie op basis van XML waarmee Eurostar aanvullende hotelproducten kan aanbieden die solo worden geboekt of als onderdeel van een pakketreservering.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20070813/AQM125LOGO) "De toepassing van Orbitz Worldwide is uniek omdat het uitgebreide aanbod van tienduizenden hotelpartners combineert met een technologisch platform dat Eurostar een ongeëvenaarde functionaliteit en flexibiliteit geeft", zegt Matthias Mahr, hoofd van de afdeling e-Commerce and Customer Management van Eurostar. "De vraag naar complete pakketten met hogesnelheidstreinreizen groeit in Europa en met dit partnerschap kunnen we klanten one-stop winkelen aanbieden via eurostar.com en dat tegen de beste prijzen voor aanvullende reisproducten en diensten."
Het hoofdkantoor van Eurostar is gevestigd in Londen. Het is een van de meest zichtbare treinexploitanten in Europa. Sinds de introductie van de eerste diensten in 1994 heeft het vervoersbedrijf bijna 120 miljoen reizigers vervoerd tussen Groot-Brittannië en het Europese continent. Volgens de Europese Commissie is de vraag naar complete reispakketten over het spoor sinds 2003 gestaag gegroeid met een groeiend percentage daarvan op de routes met hogesnelheidstreinen. Daarnaast bood de deregulering van de Europese Commissie in 2010 Eurostar en andere treinexploitanten meer flexibiliteit om meer landen en bestemmingen in de Europese Unie te bedienen.
"We zijn verheugd dat Eurostar heeft gekozen voor de toepassing van Orbitz Worldwide voor zijn aanvullende webproducten voor dynamische pakketten voor hotel, autoverhuur, en activiteiten", zegt Ronnie Gurion, president van Orbitz Worldwide Distribution. "Naast het feit dat we blij zijn het zeer concurrerende offerteproces te hebben gewonnen, zullen onze hotelpartners er meteen voordeel bij hebben dat hun panden onder de aandacht worden gebracht van miljoenen extra reizigers die ieder jaar weer met eurostar.com hun reis boeken." Orbitz Worldwide Distribution biedt een waaier aan eigen toepassingen voor partners van allerlei afmetingen, waaronder hosted HTML-services die binnen een paar dagen kunnen worden gelanceerd zonder kosten vooraf, XML- toepassingen met behoud van volledige controle over het gebruikersinterface en complete op maat gemaakte XML- en HTML-toepassingen ontwikkeld naar de unieke, meer ingewikkelde, behoefte van sommige partners. Ga naar
http://corp.orbitz.com/partnerships/distribution voor meer informatie over Orbitz Worldwide Distribution, of stuur een e-mail naar privatelabel@orbitz.com.
Over Orbitz Worldwide
Orbitz Worldwide is een vooraanstaand internationaal online reisbureau dat innovatieve technologie gebruikt om het vakantiegangers en zakenreizigers mogelijk te maken een breed scala aan reisproducten te zoeken, plannen, en boeken. Orbitz Worldwide heeft een portefeuille aan consumentenmerken in handen, waaronder Orbitz (http://www.orbitz.com), CheapTickets (http://www.cheaptickets.com), ebookers (http://www.ebookers.com), HotelClub (http://www.hotelclub.com), RatesToGo (http://www.ratestogo.com) en het Away Network (http://www.away.com). Orbitz Worldwide Distribution (http://corp.orbitz.com/partnerships/distribution) maakt ook deel uit van Orbitz Worldwide en levert reistoepassingen onder eigen merk aan een breed scala aan partners, waaronder vele grote luchtvaartmaatschappijen en Orbitz for Business (http://www.orbitzforbusiness.com) levert zakelijke reistoepassingen aan bedrijven. Ga naar http://corp.orbitz.com voor meer informatie over samenwerkingsmogelijkheden met Orbitz Worldwide. Orbitz Worldwide gebruikt zijn beleggerswebsite http://investors.orbitz.com voor het beschikbaar maken van informatie aan zijn beleggers en aan het publiek. Je kunt je inschrijven voor waarschuwingen per e-mail als het bedrijf nieuwe informatie op de website heeft gezet.
Over Eurostar International

1. Eurostar is de hogesnelheidstrein die Brussel, Rijsel, Calais en Parijs met London St Pancras International, Ebbsfleet International en Ashford International verbindt.
2. Eurostar werd opgericht in 1994 als een partnership tussen drie spoorwegen: SNCF, NMBS en LCR (London and Continental Railways). Op 1 september 2010 werd Eurostar een eengemaakte bedrijfsentiteit met drie aandeelhouders: SNCF, NMBS en LCR.
3. Eurostar is medeoprichter van Railteam, een samenwerkingsverband tussen Europa's meest vooraanstaande HST-operatoren, dat een makkelijkere manier van tickets boeken en reizen op het Europese HST- netwerk uitwerkt.
4. Eurostar en Eurotunnel zijn twee verschillende bedrijven die elk over
hun eigen management beschikken. Eurostar is de hogesnelheidstrein, terwijl Eurotunnel de eigenaar is van de Kanaaltunnel en een shuttledienst voor voertuigen uitbaat.
5. Ga naar http://www.eurostar.com of bel +44(0)1233-617-575 voor reserveringen of voor meer reisinformatie.

Orbitz Worldwide

CONTACT: Jay Pierce van Orbitz Worldwide,
+1-312-894-6947,jay.pierce@orbitz.com; of Eurostar Press Office, Eurostar International,+44(0)20-7843-5500, press.office@eurostar.com