ASR Bank gaat live met Banksparen op Thaler

Persbericht van PR Newswire

BRUSSEL en ROTTERDAM, Nederland, May 10, 2011 /PRNewswire/ -- Callata & Wouters, een vooraanstaande leverancier van oplossingen op het gebied van core-banking en multi-channel distributie, kondigt vandaag aan dat de in Nederland gevestigde ASR Bank met succes Thaler heeft geïmplementeerd om back-end processing en een customer portal voor hun product Banksparen te ondersteunen. Banksparen is een soort spaarrekening in Nederland die dezelfde belastingvoordelen heeft als een levensverzekeringspolis. ASR Bank biedt nu Banksparen aan in combinatie met pensioenen.
De nieuwe implementatie behelst onder meer de migratie van het huidige productportfolio van ASR Bank naar Thaler 2.5 vanaf een platform dat de bank in het verleden gebruikte. Naast de ondersteuning van Banksparen en traditionele bankproducten, stelt het nieuwe platform ASR Bank in staat om Spaarloon aan te bieden, een ander soort spaarrekening met belastingvoordelen.
"Om de service aan klanten te verbeteren en om het mogelijk te maken nieuwe spaarproducten te introduceren, hebben we besloten een nieuwe core-banking oplossing te implementeren waarmee we sneller in staat zijn deze doelen te realiseren dan met de bestaande systemen," zegt Barto Nieuwenhuijzen, Manager Inkoop van ASR Bank. "De nieuwe software helpt ons ook bij het optimaliseren van onze business processen en bij het verminderen van de complexiteit van het systeem en onderhoud." De implementatie begon in mei 2010, na een uitgebreid onderzoek door lokale business consultants die ASR Bank bijstonden bij het vaststellen van de systeemvereisten en het identificeren van de reikwijdte van het project. Een team van consultants onder leiding van Tim Scott van Callata & Wouters werkte op afstand vanuit Brussel aan het Thaler platform, dat wordt gehost door Schuberg Philis, een business services partner van Callata & Wouters.
"We hebben voor Thaler gekozen vanwege de uitstekende reputatie die Callata & Wouters heeft op het gebied van snelle implementatie van best-in-class oplossingen die banken meer kostenefficiënt en flexibeler maken in het bedienen van de steeds veranderende behoeften van de klanten," zegt Hans Smolders, COO. "We waren ook onder de indruk van het succesvolle partnerschap van Callata & Wouters met Schuberg Philis, en de naadloze samenwerking die tot deze succesvolle implementatie heeft geleid."
De Thaler software die gebruikt is in de implementatie is inclusief lokale Nederlandse aanpassingen, speciaal voor dit project gemaakt in de C&W Software Factory. ASR Bank heeft ook de Thaler v2 B2C portal geïnstalleerd, die de klanten van Banksparen op het Internet zal bedienen.
"Thaler zal de reputatie van ASR Bank als innovator in de bedrijfstak versterken," zegt Marc De Groote, CEO van Callata & Wouters, "en tegelijkertijd de bank helpen met het moderniseren van de infrastructuur voor haar kerntaken en het tegemoet komen aan de eisen die de markt tegenwoordig stelt."
Over ASR Bank en ASR Nederland
ASR Bank is onderdeel van ASR Nederland. ASR Nederland is een van de grootste verzekeraars in Nederland. Via de labels ASR Verzekeringen, Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo, biedt ASR een breed scala van financiële producten aan met onder meer boedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen, levens- en inkomensverzekeringen, groeps- en individuele pensioenen, ziektekostenverzekeringen, reisverzekeringen en uitvaartverzekeringen.
Daarnaast is ASR actief als investeerder in vastgoedontwikkeling en -beheer via ASR Vastgoed Vermogensbeheer en ASR Vastgoed Ontwikkeling. Over Callata & Wouters
Callata & Wouters is een vooraanstaande leverancier van innovatieve IT oplossingen en diensten aan retail, private en direct banken. Het succes van het bedrijf is gebaseerd op de kwaliteit van hun producten, hun focus op de financiële sector en de ruime ervaring met klanten als BNP-Paribas, Rabobank, Record Bank ING, en Commonwealth Bank of Australia. Het hoog opgeleide personeel en de sterke partnerschappen van het bedrijf hebben verder bijgedragen aan de gevestigde reputatie op het gebied van kwaliteit en professionaliteit. Zie voor meer informatie http://www.cw-thaler.com.

Callatay & Wouters

CONTACT: Neem voor meer informatie contact op met: Claudia Coleman, T+44-207-438-1100, c&w@cognitomedia.com