Ingezonden persbericht


Hilversum, 10 mei 2011

Kinderen leren spelenderwijs met de Z@ppelin iPad en iPhone-applicatie

Educatieve spellen van Z@ppelin via de iPad en iPhone beschikbaar

Z@ppelin, de tv-zender van de Publieke Omroep voor kinderen van 2 tot 6 jaar, lanceert een iPad en iPhone-applicatie. In de applicatie zijn de spelletjes, verhaaltjes en liedjes van Z@ppelin te vinden. Ook zijn tv-series zoals Hoelahoep, TiTaTovenaar en Abi terug te kijken.

Met de Z@ppelin applicatie kunnen kinderen naast filmpjes kijken ook kleuren, liedjes zingen en memorie spelen. Zelfs voorlezen wordt makkelijker met de voorleesfunctie: 'verhaaltje lezen'. Hiermee kunnen kinderen op een makkelijke manier voorgelezen worden of eventueel zelf verhaaltjes lezen. Voor een voorbeeld van de applicatie klik hier.

Uit een recent onderzoek van Stichting Mijn Kind Online blijkt dat peuters en kleuters heel intuïtief omgaan met touchscreens. Ze hebben snel door hoe apparaten als de iPad werken. De vertaling van de website www.zappelin.nl naar een iPad-applicatie is daarom een logische stap. Bedoeling van de applicatie is kinderen in aanraking te laten komen met educatieve spelletjes van Z@ppelin.