Ingezonden persbericht


Carante Groep kiest Furore voor begeleiding ECD-project

Amsterdam, 10 mei 2011 - Carante Groep schakelt Furore in voor de begeleiding van een project waarin de gezamenlijke organisaties een visie ontwikkelen op het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). Carante Groep is een samenwerkingsverband van elf zelfstandige organisaties. Die zijn, verspreid over Nederland, regionaal actief in zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, de psychiatrie, de ouderenzorg, de jeugdhulpverlening en de welzijnssector. Carante Groep is al veel jaren actief op het terrein van gezamenlijke ontwikkeling en visie op de uitvoering van informatisering en automatisering in de zorg.

Het Elektronisch Cliënten Dossier is een mogelijk middel om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren en kosten te beheersen. Behandelaars en begeleiders beschikken zo over een actueel totaalbeeld van een cliënt en over gegevens om de zorg beter te sturen en te monitoren. Dat is voor Carante Groep een reden om een gezamenlijke visie te ontwikkelen op het Elektronisch Cliënten Dossier. Deze gezamenlijke ontwikkeling maakt maximale kwaliteit op informatiseringsgebied mogelijk, waarbij voor de cliënten die gekozen hebben voor de zorg en dienstverlening van organisaties aangesloten bij Carante Groep, het rendement van het beschikbare budget voor de dagelijkse zorg zo optimaal mogelijk is.

De Carante groep schakelt Furore in voor de begeleiding van het project vanwege zijn kennis van, en expertise in de zorg. Doel van het project is om alle eisen en wensen van de elf bij Carante Groep aangesloten organisaties vast te stellen. Daarnaast zal de projectgroep in kaart brengen hoe de bij de groep aangesloten organisaties hun processen rondom zorgadministratie, zorglevering en planning kunnen standaardiseren. Het ECD moet niet alleen een oplossing voor de dag van vandaag bieden, maar zeker ook de ontwikkelingen in de toekomst ondersteunen. Hierbij wordt gedacht aan makkelijke registratie van de verschillende financieringsvormen, beslissingsondersteuning voor behandelaren en een integrale ondersteuning bij de behandelregistratie van een cliënt. Met het oog op het project heeft Carante Groep drie themagroepen gevormd. De themagroep Zorgadministratie houdt zich bezig met een groot deel van de instroom en uitstroom, controle op de zorglevering en de financiële verantwoording. De themagroep Planning richt zich op de capaciteitsplanning en de themagroep Zorglevering houdt zich bezig met behandel- en begeleidingsplannen voor het proces van zorglevering. De deelnemers van deze themagroepen zijn allen afkomstig uit de verschillende werkvelden. Naast deze groepen vormt de organisatie nog enkele aparte werkgroepen die aan de slag gaan met specifieke thema's als kwaliteit, medische verslaglegging en ICT.

Joris van Wijngaarden, directeur Financiën en I&A van Carante Groep: "Het invoeren van het ECD is een omvangrijk en complex proces, zeker als er een groot aantal instellingen bij is betrokken. Door eerst een gezamenlijke visie te ontwikkelen, maken we een juiste start en kunnen we alle mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart te brengen. Wij doen daarbij graag een beroep op de specifieke expertise op dit terrein van Furore."

Fabienne Eurlings, projectmanager bij Furore: "Wij zijn enthousiast over de keuze van Carante Groep om ons in te schakelen voor dit project. De keuze voor een gezamenlijk ECD biedt de organisaties veel voordelen, maar vereist een grondige voorbereiding. Wij helpen Carante Groep graag bij dat proces. Dat Carante Groep ons geselecteerd heeft op onze kennis van de zorg en de ICT, is een compliment, want dat is ook juist waar wij voor staan."

Over Furore
Onafhankelijk ICT-dienstverlener Furore werkt voor de caresector (AWBZ-instellingen, ministerie en koepels), de cure-sector (algemene ziekenhuizen en UMC's), de wetenschapsmarkt en het onderwijs. De dienstverlening van Furore omvat ICT-advies, systeemontwikkeling, business intelligence, applicatiebeheer, testen en support. Voor meer informatie: www.furore.com.