Breedbandinfrastructuur in Nederland vereist intelligente en beheersbare netwerken

10/05/2011 10:47

D.COMPRESS BVBA

Arcadiz Telecom, de specialist op het gebied van breedbandige glasvezelnetwerken, breidt zijn dienstenaanbod in Nederland uit en heeft daarvoor samen met Gaby Lips,de man die in 1995 Telindus Nederland opstartte, een Nederlandse dochter opgericht. Met Arcadiz Networks, zoals de nieuwe dochteronderneming heet, zal Arcadiz Telecom zijn Nederlandse klanten nog beter kunnen begeleiden bij de verdere ontwikkeling van breedbandinfrastructuur die een steeds belangrijkere rol speelt voor de hele Nederlandse economie.

Leuven, 10 mei 2011 - Arcadiz Telecom, de specialist op het gebied van breedbandige glasvezelnetwerken, breidt zijn dienstenaanbod in Nederland uit en heeft daarvoor samen met Gaby Lips,de man die in 1995 Telindus Nederland opstartte, een Nederlandse dochter opgericht. Met Arcadiz Networks, zoals de nieuwe dochteronderneming heet, zal Arcadiz Telecom zijn Nederlandse klanten nog beter kunnen begeleiden bij de verdere ontwikkeling van breedbandinfrastructuur die een steeds belangrijkere rol speelt voor de hele Nederlandse economie.

Vraag naar bandbreedte zal tussen nu en 2020 groeien met 30% tot 40% per jaar

"Snel en hoogwaardig breedband wordt algemeen gezien als voorwaarde voor een concurrerende, innoverende en duurzame kenniseconomie", stelt een studie uitgevoerd in 2010 . Volgens diezelfde studie neemt niet alleen het gebruik van breedbanddiensten toe, maar worden diensten zelf ook steeds breedbandiger en neemt ook het aantal transsectorale toepassingen, zoals smart grids (energie), e-health (zorg), onderwijs (e-learning) of openbare dienstverlening (e-government), hand over hand toe. Geschat wordt dat de vraag naar bandbreedte tussen nu en 2020 op vaste aansluitingen in Nederland exponentieel groeien met 30% tot 40% per jaar, en dit is een veeleer conservatieve inschatting!

Groeiende complexiteit van datanetwerken onder controle houden

Arcadiz Telecom heeft zich de voorbije tien jaar toegelegd op het ontwerpen, bouwen en servicen van breedbandige glasvezelnetwerken, in België en in Nederland. De grote vraag naar bandbreedte vereist intelligente en beheersbare netwerken. "In Nederland, dat vandaag al internationaal aan de top staat op het gebied van breedbandaansluitingen, zijn goed ontworpen DWDM/CWDM netwerken nodig om de groeiende complexiteit van datanetwerken onder controle te kunnen houden," zegt Jos Vermeylen, CEO van Arcadiz Telecom. "Arcadiz Telecom beschikt over de expertise en focus waarmee wij de zakelijke markt kunnen ondersteunen en Gaby Lips, de nieuwe algemeen directeur van dochter Arcadiz Networks, heeft ruime ervaring op de Nederlandse telecommarkt. Zijn inzichten zullen ons zonder enige twijfel helpen om met onze oplossingen en diensten nog beter in te spelen op de eisen en behoeften van de Nederlandse zakelijke markt," gaat Vermeylen verder.



De roots van Arcadiz Telecom liggen in de operator markt, maar de onderneming heeft ondertussen ook ruime ervaring opgedaan in sectoren als utilities, datacenters, banking/Insurance, healthcare, enz. Omwille van de technologische complexiteit, maar ook omdat bedrijven en sectoren steeds afhankelijker worden van het dataverkeer over de netwerken, heeft support voor die zakelijke enorm aan belang gewonnen. "Ook daar kunnen de after sales services van Arcadiz Telecom en zijn 24/7 NOC met gecertificeerde ingenieurs het verschil maken", zegt Gaby Lips, algemeen directeur van Arcadiz Networks. "Wij kunnen zo ambitieuze SLA's aanbieden zodat we onze klanten de beloofde de quality of service van de netwerken end-to-end kunnen waarborgen."

"Arcadiz Telecom heeft vanuit zijn Belgische vestiging in de Benelux een uitstekende reputatie opgebouwd als integrator van optische netwerken", zegt Fabrice Jean, Vice President Sales, ADVA Optical Networking. "We zijn blij dat Arcadiz de SLA voor hun op onze apparatuur gebaseerde diensten op de Nederlandse markt verder zal kunnen aanscherpen "

Arcadiz Telecom is gespecialiseerd in glasvezelnetwerken (passieve en actieve netwerken: CWDM/ DWDM, optische multiplexen, PON netwerken, encryptie over optische lijnen-) en verdeelt ADVA apparatuur in zowel België als Nederland.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel