Gemeente Alkmaar

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 mei 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. Hagen mw. A.J.A. van de Ven drs. J.C.M. Cox, secretaris


1.

Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 april 2011 wordt vastgesteld. Besluiten Beantwoording Raadsvragen D66 Trouwen op zondag Probleemstelling: D66 heeft op 10 april 2011 raadsvragen gesteld. D66 vraagt het college om het mogelijk te maken om in Alkmaar op zondag te kunnen trouwen. In de bijlage bij deze nota worden de raadsvragen beantwoord. Besluit: In te stemmen met de beantwoording van de raadsvragen.


2.

11.2167 Bruinooge

11.2169 Bruinooge

Jaarrekening 2010 Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord Probleemstelling: Het Algemeen Bestuur (AB) van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord (VR-NHN), waarin alle deelnemende gemeenten, via hun burgemeester zijn vertegenwoordigd, heeft op 1 april jl. de ontwerpjaarstukken 2010 aan de gemeenten aangeboden. In achterliggende stukken wordt ingegaan op de genoemde financiële onderwerpen Besluit: In te stemmen met achterliggend raadsvoorstel `jaarstukken 2010 van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord'.


1



11.2016 Bruinooge

Raadsvragen OPA met betrekking tot cameratoezicht stationsgebied Probleemstelling: Het lid van de raad, dhr Ursem, heeft ons bij brief van 2 februari 2011 vragen gesteld inzake cameratoezicht in het stationsgebied Besluit: In te stemmen met de aangepaste beantwoording.

11.2079 Bruinooge

Aanpassing bijlage I Verordening GBA Probleemstelling: Bijlage I van de Verordening Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) dient te worden gewijzigd. Op grond van artikel 3 van de Verordening GBA is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot deze vaststelling. Besluit: 1. Bijlage I van de Verordening GBA, vastgesteld d.d. 4 januari 2011 in te trekken. 2. Bijlage I van de Verordening GBA zoals hierna opgenomen, vast te stellen.

11.1990 De Baat

Extra begrotingswijziging 2011 Probleemstelling: Tijdens de opiniërende bespreking van de bezuinigingsvoorstellen op 10 en 17 februari jl. is door de raad aangegeven het proces te willen versnellen. Hiertoe is een extra begrotingswijziging opgesteld met de bezuinigingsvoorstellen over de jaarschijf 2011. Deze voorstellen leiden tot een bezuiniging van 3,3 mln. In de 1e begrotingswijziging 2011 is al een bezuiniging van 2,9 verwerkt, zodat de totale bezuiniging voor de jaarschijf 2011 uit komt op een bedrag van 6,2 mln. Mogelijke knelpunten daarbij zijn in beeld gebracht. Besluit: 1. In te stemmen met de bezuinigingsvoorstellen over de jaarschijf 2011. 2. De organisatie opdracht te geven om met een oplossing te komen voor de knelpunten. 3. In te stemmen met bijgevoegd raadsvoorstel

11.2144 De Baat

Lentebrief 2012-2015 Probleemstelling: Vanwege de recente collegewisseling is ervoor gekozen een beleidsarme voorjaarsnota op te stellen, zonder nieuw beleid en beleidsteksten. Dit heeft geresulteerd in bijgaande Lentebrief met de autonome ontwikkelingen en het investeringsplan. Ook is het bijgestelde financieel kader opgenomen, dat als uitgangspunt dient voor de opstelling van de begroting 2012. Dit financieel kader bestaand beleid is, exclusief de bezuinigingsvoorstellen, niet sluitend voor de komende planperiode 2012-2015. Een deel van deze bezuinigingsvoorstellen tot een bedrag van 3 mln. heeft al effect op de jaarschijf 2011. Daartoe is een extra begrotingswijziging opgesteld. Deze extra


2



begrotingswijziging wordt tegelijk met de Lentebrief door de raad behandeld in de gezamenlijke commissie op 6 juni en raadsvergadering op 30 juni a.s.. Besluit: 1. In te stemmen met de Lentebrief 2012-2015 inclusief autonome ontwikkelingen en investeringsplan en deze naar de raadsleden te sturen ter behandeling in de gezamenlijke commissie van 6 juni en raadsvergadering van 30 juni a.s.. 2. In te stemmen met de begeleidende aanbiedingsbrief bij de Lentebrief 20122015. 11.1944 Nagengast Beantwoording motie: `taxi's over de OV-corridor Kanaalkade' Probleemstelling: In de raadsvergadering van 13 januari is door de fracties VVD, OPA, SP, Trots op Nederland een motie aangenomen over het toestaan van taxi's op de busbaan van de Kanaalkade. Besluit: De raad te informeren over het collegebesluit conform aangepaste brief. 11.2171 Hamberg Rapportage huisvesting statushouders regio Alkmaar tweede helft 2010 Probleemstelling: De gemeenten in de regio Alkmaar hebben voor de tweede helft 2010 een taakstelling huisvesting statushouders vergunninghouders en verblijfsgerechtigden gekregen van de minister van Justitie. Met de voorliggende nota informeren wij u ieder halfjaar over de realisatie in de verschillende gemeenten in de regio Alkmaar, conform gemaakte afspraak in het PORA Wonen. Besluit: De Rapportage Realisatie taakstelling huisvesting vergunninghouders en verblijfsgerechtigden in de tweede helft 2010 in de regio Alkmaar vast te stellen en aan de gemeenteraad aan te bieden, via bijgevoegde brief.


3






---- --