Fietsen rond de wereld langs Siberië in Drenthe


STUIFZAND, 20110510 -- Altijd rond de wereld willen gaan met de fiets? Er is nu een mogelijkheid die interessant is voor elke fietser. Fietsen rond de Wereld in Nederland (FRDW) is een ontdekkingsreis door eigen land, een wereldreis zonder paspoort, die fietsers langs de meest verrassende plekken in Nederland voert.

De leukste fietsroute van de wereld doet onder meer de stempelposten De Wereld, Amerika, Napels, Sint-Maarten, de Tafelberg, Frankrijk, Nederland en Zürich aan, en alles zonder Nederland te verlaten.

Zo is er ook een stempelpost in Siberië, waar maandag 9 mei het startsein is gegeven door auteur Flip van Doorn bij mini camping “De Zandgaten”.  Deze mini camping ligt langs de fietsroute aan het rustige straatje Siberië buiten het dorp Stuifzand. Een plek waar je niet zo snel langs zou komen, dus eigenaren Alix en Edwin Heijen zijn erg blij met dit initiatief en vinden het een ludiek en passend idee. “Het is eens iets geheel anders waarbij men op bijzondere wijze kan kennismaken met dit prachtige stukje Drenthe dat in dit jaargetijde gelukkig niet zo koud en kil is als dat het in eerste instantie doet vermoeden.”
Gezien er meerdere plekken bezocht moeten worden voor een volle stempelkaart is de camping een uitgelezen plek om te overnachten om de route daarna te vervolgen. Dat kan in een zelf meegebracht tentje, maar zou bijvoorbeeld ook kunnen in de caravan die daar wordt verhuurd.

De route is opgedeeld in negen etappes. De negen bijbehorende hoofdstukken in de fietsgids bevatten een inleiding, (historische) informatie over de plaatsen en hun naamgeving, een uitgebreide routebeschrijving en een handige lijst met horeca- en overnachtingsadressen. Op acht los bijgevoegde fietskaarten staat de route ingetekend.

Wie de hele route heeft gefietst en alle stempels heeft verzameld, kan een oorkonde aanvragen via de bijbehorende site www.fietsenronddewereld.nl. Dat is tevens de site waar alle informatie is te vinden, van bijvoorbeeld de camping op Siberië en het boek is vanaf nu te verkrijgen zowel bij (reis)boekhandel als via internet.
In ieder geval heeft u na het fietsen van deze route gegarandeerd een mooie binnenkomer op het werk of op een feestje, want wie kan er nou zeggen dat hij/zij rond de wereld is geweest?





Ingezonden persbericht