DWARSe kunst op het Stadhuisplein

Dinsdag 10 mei aanstaande zal DWARS Leiden, de jongerenorganisatie verbonden aan GroenLinks, het Stadhuisplein versieren met een groot kunstwerk. Op een creatieve manier bieden de politieke jongeren een tegengeluid aan de grote cultuurbezuinigingen uitgevoerd door het Kabinet-Rutte. Alle burgers uit Leiden en omstreken zijn van harte uitgenodigd mee te helpen aan de bouw van deze interactieve kunstuiting.

DWARS begint deze culturele avond met twee presentaties op het Huis van de Raad, Breestraat 70. Eerst neemt Robbert van Heuven het woord, duo-raadslid voor GroenLinks die de aanwezigen een inkijkje zal geven in het Leidse cultuurbeleid. Vervolgens is het de beurt aan Merijn Tinga. Hij is een Leidse kunstenaar die zijn innovatieve antwoord op de huidige cultuurbezuinigingen met de zaal zal delen. Een voorbeeld hiervan is nu al te zien op de rotonde bij het LUMC te zien, de Trafficosaurus Luminoso. Het is een spectaculair kunstwerk dat al veel aandacht heeft weten te vergaren.

Nadat de presentaties zijn afgelopen vertrekt DWARS met de aanwezige gasten naar het Stadhuisplein. Onder leiding van kunstenaar Tinga zullen de DWARS'ers samen met alle andere geĂŻnteresseerden een mooi kunstwerk maken. De boodschap die het schepsel zal uitdragen is wat er gebeurt als er geen aandacht meer besteed wordt aan de Leidse kunst en cultuur.

De activiteiten van DWARS zijn altijd voor iedereen toegankelijk. De cultuuravond op 10 mei van de jongerenorganisatie in die trend ook. Zoveel mogelijk gasten hoopt de jongerenorganisatie te mogen verwelkomen om te helpen bij de bouw van het kunstwerk. Op deze manier wil ze een duidelijk en wijdverbreid geluid afgeven voor meer aandacht voor de Leidse kunst en cultuur.

Noot voor de redactie