Landstede

Kinderen BSO De Phoenix op bezoek bij Zorgboerderij De Huppe

Zwolle - Bij de dieren kijken, ponyrijden en een kaasproeverij: de kinderen van BSO De Phoenix maakten het op dinsdagmiddag 10 mei allemaal mee bij Zorgboerderij De Huppe. Het was voor onze BSO-kinderen een leuk en leerzaam uitstapje, vertellen pedagogisch medewerkers Winanda Postma en Garina Fijn enthousiast.

Zorgboerderij De Huppe aan de Kleine Veerweg biedt verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals klootschieten, boerengolf en zelf kaas maken. Er zijn dieren en diverse speeltoestellen. Ook heeft De Huppe een winkel met boerderijproducten.

Eigenaresse Wilma van Vilsteren liet de in totaal negentien BSO-kinderen er uitgebreid mee kennismaken. Postma: Zon bezoek is voor hen bijzonder waardevol. Tegenwoordig komen ze immers niet meer zo makkelijk in aanraking met de natuur en ambachtelijke producten.

Omdat de kinderen van Van Vilsteren naar BSO De Phoenix gaan, lag een bezoek van de kinderen van de BSO aan De Huppe voor de hand. Mogelijk worden er in de toekomst soortgelijke bezoeken gepland.

BSO De Phoenix
BSO De Phoenix (Zalmkolk 2) van Landstede Kinderopvang heeft als doel het opvangen, verzorgen en opvoeden van kinderen van 4-12 jaar in groepsverband. De BSO organiseert allerlei activiteiten, zoals knutselen, koken en toneel, maar kinderen kunnen er ook rustig bijkomen.

De activiteiten worden uitgevoerd op basis van Reggio Emilia: een pedagogisch concept waarbij veel aandacht wordt besteed aan de individuele ontplooiing van het kind in brede zin. Zo wordt uitgegaan van wie kinderen zijn en wat ze kunnen.

De BSO is onderdeel van een brede school wat inhoudt dat de kinderen van de BSO zich ook kunnen inschrijven voor activiteiten die bij de brede school worden aangeboden.

Buitenschoolse Opvang De Phoenix
Landstede Kinderopvang