Ingezonden persbericht


Geachte persrelatie,

Het einde van theaterseizoen 2010 2011 is in zicht. In de maanden tot aan de zomervakantie staan slechts een aantal voorstellingen op het programma. Verder spelen in de Krakeling veel besloten schoolvoorstellingen en eindpresentaties van theater- en dansscholen. U kunt hier de complete agenda van mei en juni downloaden. In de tekst hieronder vindt u aanvullingen op het algemene programma.

Op 1 mei een ingelaste voorstelling van Beumer & Drost, De Man met de Bakkebaarden. Een theaterdetective waarin je de speurtocht meemaakt naar de moordenaar met een voorliefde voor modeltreinverzamelaars. Een mix van theater en film met aanstekelijk spel van Peter Drost en Maurits van den Berg.

GRAVITISH van 10 t/m 13 mei is een voorstelling in de serie ISH Nieuwe Makers. Hierin biedt ISH talentvolle makers de kans om, onder begeleiding van artistiek leider Marco Gerris, een voorstelling te maken in de ISH-traditie. Melissa Ellberger is verantwoordelijk voor de regie en choreografie van GRAVITISH.

Huisgezelschap De Toneelmakerij speelt de kleutervoorstelling Kiezel op 14 mei (premiere) en 15 mei. Een vreemd en grappig sprookje over opgroeien en op zoek zijn naar een plek om je thuis te voelen. Kiezel is de vertaling van En attendant le Petit Poucet (Wachtend op Klein Duimpje) van de Franse schrijver Philippe Dorin. Lees hier een interview met regisseur Domenico Mertens.

Het Houten Huis speelt in juni 2011 een serie schoolvoorstellingen in de Krakeling. Voor vrij publiek speelt zij juni speelt zij nog één keer Vuurtoren Wacht (4+). Elien van den Hoek en David van Griethuysen delen de rollen in deze poëtische voorstelling.

Voor alle voorstellingen in Jeugdtheater de Krakeling kunt u persplaatsen reserveren op telefoonnummer 020- 6245123. U heeft recht op één vrijkaart. Als u met een kind de voorstelling bezoekt, heeft u recht op twee vrijkaarten. Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met ondergetekende of met Evelyn Rietveld op telefoonnummer: 020 - 6253284 of mailen naar publiciteit@krakeling.nl