Ingezonden persbericht


HET NATIONALE BALLET
P E R S B E R I C H T
Amsterdam, 19 april 2011

HET NATIONALE BALLET BRENGT KINDERVOORSTELLING


· allereerste kindervoorstelling door Het Nationale Ballet
· van 10 tot en met 15 mei in Het Muziektheater Amsterdam

Het Nationale Ballet brengt voor het eerst in zijn geschiedenis een voorstelling voor de allerkleinsten uit. De kleine grote kist is de titel van een choreografie die wordt gemaakt door choreograaf, danser Ernst Meisner. De danstheatervoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is van dinsdag 10 tot en met zondag 15 mei elf maal te zien in Het Muziektheater Amsterdam. De voorstellingen van 10 tot en met 13 mei zijn alleen toegankelijk voor scholen, de voorstellingen op 14 en 15 mei zijn toegankelijk voor regulier publiek. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

De kleine grote kist
De kleine grote kist is een productie gemaakt voor twee danseressen en een danser van Het Nationale Ballet. De muziek bestaat naast een speciaal voor deze productie gemaakte compositie van de Brit Alastair Broadley uit bekende thema's van klassiekers. Het decor- en kostuumontwerp is van Karoline Young-Weber, het lichtontwerp is van Wijnand van der Horst.

Op een mysterieuze zolder staat een kist, een kleine grote kist met een verrassende inhoud! Wil jij weten wat er in zit? In deze kleurrijke danstheatervoorstelling nemen drie dansers van Het Nationale Ballet je mee op een speelse, spannende en humoristische reis naar een wondere wereld.

Ernst Meisner
Ernst Meisner (1982, Nederland) volgde zijn dansopleiding aan de Nationale Balletacademie een ontving studiebeurzen voor The Royal Ballet School in Londen en de National Ballet School in Toronto. In 1999 vertegenwoordigde hij Nederland in de finale van de Eurovision Young Dancers. In 2000 voegde hij zich bij The Royal Ballet waar hij voor First Drafts/ Draft Works jaarlijks een of meerdere choreografieën creëerde. Meisner maakte deel uit van Dialogues, een initiatief van choreograaf Wayne McGregor ter ondersteuning van jonge choreografen. In juli 2010 maakte hij een werk voor studenten van de English National Ballet School. Met ingang van het seizoen 2010/2011 trad Ernst in dienst bij Het Nationale Ballet in de rang van Grand Sujet.

Credits De kleine grote kist
choreografie: Ernst Meisner
muziek: Alastair Broadley (compositie-opdracht)
decor- en kostuumontwerp: Karoline Young-Weber
licht: Wijnand van der Horst
geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

De voorstelling komt tot stand in samenwerking met de afdeling Educatie, participatie en programmering van Het Muziektheater Amsterdam

Speeldata Het Muziektheater Amsterdam:

di. 10 mei 11.30 uur (première - besloten) di. 10 mei 13.30 uur (besloten)
wo. 11 mei 14.00 uur (besloten)
do 12 mei 11.30 uur (besloten)
do 12 mei 13.30 uur (besloten)
vr. 13 mei 11.30 uur (besloten)
vr. 13 mei 14.00 uur (besloten)
za. 14 mei 11.30 uur
za. 14 mei 14.00 uur
zo. 15 mei 11.30 uur
zo. 15 mei 14.00 uur

Toegangsprijzen:

¤ 7,50 (jeugd t/m 16 jaar) | ¤ 15,00 (volwassenen) maximaal twee volwassenen per kind

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Kassabespreekbureau van Het Muziektheater Amsterdam (020) 625 54 55 en de AUB-ticketshop op het Leidseplein in Amsterdam. Online kaarten bestellen via de website www.het-ballet.nl.

*** einde persbericht***




Ingezonden persbericht