Politie Twente

Schilder overleden na val
Almelo
Bij een pand aan de Gravenallee heeft dinsdag rond 10.20 uur een ongeval plaatsgevonden, waarbij een 63-jarige man uit Bergentheim is overleden.

De man was als schilder aan het werk en viel door onbekende reden van een hoogte van circa 5 meter naar beneden. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De arbeidsinspectie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Aangehouden voor vernieling
Enschede
Een 17-jarige jongen uit Enschede is maandag 9 mei rond 21.45 uur aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht vernielingen te hebben gepleegd in een speeltuin aan de Hendrik Smeltweg.

De jongen zou de vlaggenmast vernield hebben die midden op het terrein staat. De jongen is voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld (2011043390)

Veelpleger aangehouden
Enschede
Maandag 9 mei omstreeks 20.25 uur heeft Politie Twente een 33-jarige man uit Enschede aangehouden, die ervan wordt verdacht donderdag 5 mei uit een winkel aan de G.J. van Heekstraat goederen te hebben gestolen.

Ook wordt vermoed dat de man op 5 mei goederen heeft gestolen uit een winkel aan de Brouwerstraat. De man is al vaker aangehouden voor diefstal. Hij is in verzekering gesteld. (2011041901)

Vrouw gewond bij aanrijding
Enschede
Een 50-jarige vrouw uit Enschede is maandag 9 mei gewond geraakt toen zij rond 13.15 uur een aanrijding kreeg.

De vrouw stond met haar auto aan het Capitool te wachten om linksaf te slaan. Een 33-jarige automobilist uit Zenderen zag haar te laat en botste achterop. De vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011043166)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 38-jarige man uit Enschede heeft maandag 9 mei een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011042879)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl

Fiets weg, fiets terug
Enschede
Een 40-jarige door fietsdiefstal gedupeerde vrouw uit Enschede ziet dief met haar fiets.

Op maandag 9 mei om 14.08 uur kreeg de politie melding van een fietsendiefstal in de binnenstad van Enschede. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door aangeefster die aangaf nog even in de stad te kijken naar haar fiets. Op een gegeven moment ziet de meldster een man fietsen op haar fiets. Direct belde zij de politie die, eenmaal bij haar, op haar aanwijzing de fietsendief kon aanhouden. Tijdens de insluiting bekende de man de fietsendiefstal. Tegen de 38-jarige man uit Almelo wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011043194)

Bromfietser gewond bij aanrijding Markelo
Een 16-jarige jongen raakte maandagochtend 9 mei gewond bij een aanrijding op de Holterweg.

Omstreeks 07.40 uur reed een 16-jarige bromfietser over de Holterweg en verleende geen voorrang aan een 45-jarige automobilist uit Laren, die van links over de voorrangsweg, de Roudaalterweg, reed. De jongen is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011042982)

Verkeerscontrole te Nijverdal
Nijverdal
Tijden een verkeerscontrole aan de Kruidenlaan zijn maandag 9 mei zijn zeven bekeuringen uitgeschreven.

Tijdens een verkeerscontrole van 06.00 tot 11.30 uur op de Kruidenlaan te Nijverdal werd met name erg gelet op snelheid, restalcohol en aanhangwagens. Er werden 231 blaastesten uitgevoerd die allen positief uitvielen voor de betrokken bestuurders. Er werden 7 bekeuringen uitgedeeld wegens het overschrijden van de maximum snelheid. Over het geheel was de politie tevreden over zowel het gedrag van de verkeersdeelnemers als de technische staat van voertuigen en aanhangers. (2011043107)

Winkeldief op heterdaad betrapt Almelo
Maandagavond 9 mei werd omstreeks 19.25 uur een 35-jarige winkeldief uit Almelo op heterdaad betrapt.

De politie kreeg een melding dat men bij een winkel aan het Vincent van Goghplein een winkeldief aangehouden had. Een personeelslid had gezien hoe de man weliswaar meerdere artikelen in de boodschappenkar legde, maar bij de kassa slechts enkele artikelen afrekende. De man werd hierop aangesproken waarna hij verschillende, niet betaalde, winkelwaar uit zijn kleding haalde. Na de aanhouding werd de 35-jarige man agressief en moest door een personeelslid in bedwang gehouden worden. Ter plaatse bleek de man een veelpleger te zijn. De man werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij in verzekering werd gesteld. Er werd hem ook voor de betrokken winkel een winkelverbod van 2 jaar toegezegd. (2011043328)

Kind gewond bij aanrijding met auto Hengelo
Een 12-jarige fietser uit Hengelo raakte maandag 9 mei gewond bij een aanrijding met een auto.

Maandagavond om 19.50 uur reed een 71-jarige automobilist uit Hengelo met geringe snelheid over de Knokkestraat. Uit de rechtsgelegen Aalststraat kwam een groep jongens fietsen waarvan één pardoes de Knokkestraat opreed. De autobestuurder bracht zijn auto praktisch meteen tot stilstand doch een aanrijding kon niet voorkomen worden. De 12-jarige jongen belandde op de motorkap en viel vervolgens op het wegdek. De jongen klaagde over een pijnlijke knie en werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. (2011043371)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Dinsdag 10 mei 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --