Gemeente Bronckhorst Openbare b en w besluitenlijst

Vergadering burgemeester en wethouders op 10 mei 2011 Aanwezig: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder A. van Hout, loco-secretaris Afwezig: P. v. Gog, secretaris Mevr. D. Mulderije, wethouder O-01A Openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 3 mei 2011 advies: Vaststellen besluit: Conform advies.

O-02 A

Ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: Voor kennisgeving aangenomen.

O-03 A

uitnodigingen Opening brasserie koetshuis landgoed Hackfort d.d. 10 juni besluit: Burgemeester en wethouder Steffens gaan. Uitreiking Blauwe Vlag d.d. 19 mei Besluit: Het college is verhinderd.

B

C

Voorjaarsconcert Cappella Bronckhorst d.d. 19 mei Besluit: Het college is verhinderd.

O-04 A

intergemeentelijke aangelegenheden e 5 tussenstand VNG congres Besluit: Voor kennisgeving aangenomen.

O-05

Raads- en cie-vergaderingen d.d.: mei 2011 -

O-06

Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling -


1

O-07 Dienstverlening

Onderwerp: Wijzigingslan `Prinsenmaatweg 8 Rha' Advies: Het wijzigingsplan `Buitengebied 2010; Prinsenmaatweg 8 Rha' ongewijzigd vast te stellen Beslissing: Conform advies.

O-08 Dienstverlening

Onderwerp: Principemedewerking afwijken bestemmingsplan `Zutphenseweg 1 ­ Hummelo' advies: In principe medewerking te verlenen aan het uitbreiden van de woning en het wijzigen van het kantoor op het perceel Zutphenseweg 1 in Hummelo besluit: Conform advies.

O-09 Dienstverlening

onderwerp: Principeverzoek voor het bouwen van een recreatiewoning op het perceel Beukenlaan 6 in Steenderen advies: Het principeverzoek voor het bouwen van een recreatiewoning te weigeren besluit: Conform advies.

O-10

Dienstverlening

onderwerp: Verzoek medewerking aan ontheffing Geltinkweg 19 in Keijenborg, ten behoeve voor het vergroten van de woning middels een dakopbouw op de garage advies: Akkoord te gaan met het voornemen om ­binnen de vastgestelde beleidsregels en het toekomstig planologisch kader- medewerking te verlenen middels e ontheffing ex art. 2.12, lid 1 sub a ten 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wabo) juncto art. 2.7 en bijl. II (art. 4) besluit omgevingsrecht (Bor) Betreffende het uitbouwen van de woning in een hoeksituatie in de bebouwde kom. besluit: Conform advies.


2

O-11 Beheer

Onderwerp: Vervangingsplanning 2011 Advies: In te stemmen met het vervangen van speeltoestellen in overeenstemming met de vervangingsplanning 2011 voor 76.048 Beslissing: Conform advies.

O-12

Beheer

onderwerp: Gemeentelijke bijdrage nieuwbouw kleedaccommodatie vv Zelos in Zelhem advies: 1. de gemeenteraad voor te stellen een krediet van 114.700 beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van de kleedaccommodatie 2. aan deze bijdrage de voorwaarde te verbinden dat de vv het eigendom, beheer en onderhoud van het gemeentelijk deel van de accommodatie (opstallen) incl. het eigendom van de ondergrond van de gehele kleed- en kantine accommodatie van de gemeente overneemt besluit: Conform advies

O-13 Ontwikkeling

Onderwerp: Steunpunt vrijwilligerswerk advies: 1. opzetten (digitaal) steunpunt vrijwilligerswerk 2. werkwijze samen met SSWB na een half jaar evalueren besluit: Conform advies.

O-14 Ontwikkeling

Onderwerp: Doorontwikkeling Centrum jeugd en gezin advies: 1. instemmen met het concept-projectvoorstel 2. voorstel bespreken met de netwerkpartners besluit: Conform advies.

O-15

Dienstverlening

Onderwerp: Vervolg planologische procedure fietspad N314 Baak ­ Zutphen advies: 1. in te stemmen met de beantwoording van de vooroverlegreacties 2. de planologische procedure voor het bestemmingsplan `Buitengebied 2010 fietspad Baak ­ Zutphen' te vervolgen door het ontwerp bestemmingsplan ter inzage te leggen


3

besluit: Conform advies.

O-16

Ontwikkeling

Onderwerp: Bestuursakkoord advies: 1. deelname aan informatiebijeenkomst VNG (o.a. 10 mei zwolle) met het doel zoveel mogelijk zekerheden te krijgen 2. de raad ­de uitkomsten onder 1 meegenomen te hebben- een definitief voorstel te doen (raadsvergadering 26 mei of 1 juni) Instemming met het voorliggende concept-bestuursakkoord tussen Rijk en VNG is afhankelijk van resultaat overleg 10 mei 3. VNG na definitief besluit volgend op 10 mei in kennis stellen van besluit onder 2 4. MT opdracht geven de gevolgen van de decentralisaties verder uit te werken besluit: Aanhouden.

O-17 Ontwikkeling

Onderwerp: Bestuursopdracht Regio Achterhoek, betreffende Achterhoek Agenda 2020 advies: De door de Regio Achterhoek voorgestelde bestuursopdracht te onderschrijven besluit: Conform advies

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2011 De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer A. van Hout, loco-secretaris


4