Ingezonden persbericht


Utrecht, 10-05-2011

Indrukwekkende ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische kust

618 kilometer plezier

618 kilometer kust
Ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische stranden Auteurs: Marina Goudsblom en Marja Slinkert
Papieren band
ISBN 978 90 215 4987 3
Prijs: ¤ 21,95

Verschijningsdatum: juni 2011

Kustliefhebbers opgelet: 618 kilometer kust; ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische stranden voert je op fascinerende wijze langs onontdekte plekken. Marina Goudsblom en Marja Slinkert geven in hun nieuwe boek een compleet en indrukwekkend overzicht van de gehele Nederlandse en Belgische kust.

Van Nieuw Statenzijl via Friesland over de Afsluitdijk naar Den Helder en langs de Noordzeekust afzakkend tot en met De Panne in België. Marina Goudsblom en Marja Slinkert bezochten alle 618 kilometers kust. Het prachtige boek is een aaneenschakeling van bijzondere verhalen die ondersteund worden door ongekende sfeerbeelden. Zo lees je over het Ambonezenbosje in het Dollardgebied, over de strandjutter in Groet en over de perenveiling in Burgh-Haamstede. Daarnaast bevat 618 kilometer kust; ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische stranden praktische informatie over jachthavens, bezoekerscentra, leuke restaurants en relevante websites.

Het is een fascinerend boek voor kustliefhebbers die verder kijken dan het strand. Het gaat over de natuur, de historie, de mensen en de gebeurtenissen aan de unieke kust van Nederland en België. 618 kilometer kust; ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische stranden vertelt de verhalen achter de verhalen en doet dat uitstekend in woord en beeld.

618 kilometer kust; ontdekkingsreis langs de Nederlandse en Belgische stranden is de opvolger van het succesvolle 43 Waddeneilanden, dat ook gemaakt is door Marina Goudsblom. Zij is fotograaf voor diverse lifestylebladen en maakte voor Kosmos Uitgevers eerder ook Vinazza en Zonnig. Goudsblom en Slinkert werken regelmatig samen aan sterke producties. Slinkert schrijft ook interviews voor de WAT?! krant, een tijdschrift voor jongeren die Wonen met een Ander Thuis.




Ingezonden persbericht