Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heerde - Man aangehouden voor fietsendiefstal             |

De politie heeft op maandag 9 mei een 22-jarige man uit Polen aangehouden voor fietsendiefstal. Getuigen zagen hoe de man een fiets weg nam op de Brinklaan in Heerde en waarschuwden de politie.


De politie kreeg maandagochtend omstreeks 09.30 uur de melding dat getuigen hadden gezien dat iemand een afgesloten fiets wegnam uit een fietsenstalling aan de Brinklaan in Heerde. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte man korte tijd later aan op de Dorpstraat in Heerde. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering troffen agenten drugs aan, vermoedelijk gaat het om een kleine hoeveelheid speed en flesje GHB. Ook hierover wordt de verdachte gehoord. De Pool is in verzekering gesteld, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. De fiets inmiddels teruggegeven aan de eigenaar. Na afronding van het onderzoek wordt er proces-verbaal opgemaakt tegen de man.


2011062604

|     |Harderwijk - Rijden onder invloed                         |

De politie heeft in Harderwijk in de nacht van maandag op dinsdag 10 mei een 31-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed.


Agenten hielden de bestuurder omstreeks 00.40 uur staande op de Stadwei in Harderwijk voor een routinecontrole. Tijdens de controle wees een blaastest uit dat de Harderwijker onder met drank op reed. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0.6 promille blies. De man kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.


2011063050

|     |Heerde - Sierden weg bij woninginbraak                    |

Op maandag 9 mei is er een woninginbraak gepleegd op de Berkenlaan in Heerde Bij de inbraak zijn sieraden weggenomen.


De inbraak werd maandagmiddag rond 12.00 uur ontdekt. Vermoedelijk is men via een raam de woning binnengekomen. De politie heeft een onderzoek in gesteld.


2011062928

|     |Epe - Auto botst tegen boom                               |

Een 22-jarige automobilist uit 't Harde raakte maandag 9 mei gewond nadat hij op de Brinkgreverweg in Epe met zijn auto tegen een boom was gebotst. De jongeman is met voetletsel naar het ziekenhuis gebracht.


De bestuurder reed omstreeks 14.35 uur over de Brinkgreverweg in Epe. De man kwam uit de richting van de Dijkhuizerzandweg en raakte kennelijk door de te hoge snelheid de controle over zijn auto kwijt. Hij raakte een houten hekwerk en kwam tegen een boom tot stilstand. Een ambulance heeft de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. De totaal beschadigde auto is afgesleept en de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


2011062922

|     |Oldebroek - Jongeman mishandeld door drietal              |

Een 20-jarige jongeman uit Oldebroek is in de nacht van zaterdag op zondag 8 mei mishandeld op de Westerweg in Oldebroek. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling.


De Oldebroeker fietste omstreeks 04.00 uur over de Westerweg in Oldebroek. Daar werd hij van zijn fiets af getrokken en mishandeld door drie mannen. Het slachtoffer liep een schram in zijn nek op, maar bleef verder ongedeerd.


De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het drietal en is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van de mishandeling.


Het gaat om drie mannen die in die nacht donkere kleding droegen. De mannen zijn allemaal ongeveer 1.95 meter lang. Vermoedelijk hebben twee mannen een lichte huidskleur. Van de derde persoon is dit onbekend. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.


2011062798

|     |Harderwijk - Diefstal uit woning door babbeltruc          |

Op vrijdag 6 mei is er aan de Van Speyklaan in Harderwijk bij een zogeheten babbeltruc een pinpas weggenomen uit een woning. De bewoonster werd aan de praat gehouden, terwijl een tweede persoon de pinpas en geld wegnam. De politie blijft waarschuwen voor dergelijke praktijken.


Op vrijdagochtend 6 mei kwamen een vrouw en een tienermeisje met een smoes de woning van een bejaarde Harderwijkster binnen. In de woning hield één van hen de bewoonster aan de praat, terwijl de ander een pinpas en geld wegnam.


De politie heeft bovenstaand incident in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Het gaat om een vrouw van ongeveer 40 jaar en een tienermeisje van rond de 14 jaar. Beiden hebben zwart haar en droegen die dag zwarte kleding. Men kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Waarschuwing


De politie waarschuwt met dit bericht voor allerlei oplichtingpraktijken. Op verschillende manieren weten oplichters iedere keer weer hun slag te slaan. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak het slachtoffer van dergelijke praktijken. De dieven weten met een smoes het huis binnen te komen of houden de bewoners bij de deur aan de praat terwijl een handlanger ondertussen waardevolle spullen steelt. De ene keer wil men de dokter bellen in verband met een ziek kind. Een ander zegt van een energiebedrijf te zijn en is op zoek naar een lekke leiding. Ook komen er klachten over vrouwen die zogenaamd van de thuiszorg zijn en zich op deze manier naar binnen praten. Al deze voorbeelden zijn smoezen of 'babbeltrucs' en bedoeld om bewoners op te lichten en te bestelen.
2011061450


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --