Politie Twente


-----------------------
Pinners herkend maar geen verdachten Enschede, Oldenzaal, Haarle.

Na de laatste uitzending van Onder de Loep in april zijn twee personen herkend als pinner met een gestolen bankpas. Uit onderzoek is gebleken dat deze twee mannen niets met het strafbare feit te maken hebben. Zij zijn geen verdachten meer in het onderzoek maar getuigen.

Het gaat om een 24-jarige man uit Oldenzaal die werd herkend bij de Rabobank in Oldenzaal en in eerste instantie verdacht werd van het pinnen met een pinpas die was gestolen bij een inbraak in Haarle. Verdere bestudering van de beelden leerde dat in de registratie van de pintransactie met de gestolen pas en de pintransactie van de 24-jarige vermoedelijk een technische fout zit. De man heeft zichzelf ook gemeld bij de politie. Hij stond samen met een andere man, deze is nog steeds verdachte, op de bewakingscamera. Er werd meer dan 1000 euro van de rekening van de oude man gehaald. Politie Twente is op zoek naar die andere man in beeld.

Op bewakingsbeelden van een kledingzaak in Enschede kwamen twee personen in beeld die sprekend op elkaar leken. Hierdoor is een 33-jarige man uit Almelo aangezien als de verdachte die met een gestolen pinpas had gepind. Deze man heeft hier echter niets mee te maken en is geen verdachte.

Beide zaken zijn bij Politie Twente in onderzoek. De betreffende bewakingsbeelden zijn vorige week van internet verwijderd.