Ingezonden persbericht


MoneYou vindt oplossing voor probleem van vele mobiele platformen SpaarApp nu ook voor Google Android, BlackBerry en Windows Phone 7

Samenvatting persbericht
MoneYou maakt haar SpaarApp toegankelijk voor alle klanten met een smartphone. De apps zijn daarmee niet alleen geschikt voor het iOS platform van Apple, maar ook voor toestellen die draaien op de besturingssystemen van BlackBerry, Google Android en Windows Phone 7 (te downloaden met je Windows Phone 7 toestel in de marketplace).

Nieuwsfeiten:

* De SpaarApp van MoneYou is nu ook beschikbaar voor BlackBerry, Google Android en Windows Phone 7.
* MoneYou gebruikt technologie waarbij de functionaliteit van een applicatie via een platform kan worden vertaald naar elk gewenst besturingssysteem.

Social Media Release inclusief beeldmateriaal:
http://bit.ly/lgEfoy

Volledig persbericht in platte tekst:

MoneYou maakt haar SpaarApp toegankelijk voor alle klanten met een smartphone. De apps zijn daarmee niet alleen geschikt voor het iOS platform van Apple, maar ook voor toestellen die draaien op de besturingssystemen van BlackBerry, Google Android en Windows Phone 7 (te downloaden met je Windows Phone 7 toestel in de marketplace).

Al deze platformen gebruiken andere besturingssoftware. Aanbieders van apps moeten daarom voor al die platformen afzonderlijk apps ontwikkelen. De hoge ontwikkelkosten die hiermee gepaard gaan, dwingen veel bedrijven om het aanbod van apps te beperken tot slechts een of twee platformen of om het mobiele aanbod te beperken tot een mobiele website. Dit is voor zowel de aanbieder als voor de klanten geen gewenste situatie. MoneYou heeft nu een oplossing gevonden voor dit probleem.

Frank Verkerk, algemeen directeur bij MoneYou: "Het is voor MoneYou mogelijk om mobiele applicaties nu éénmalig te ontwikkelen voor diverse besturingssystemen. We hebben eerst geïnvesteerd in het ontwikkelen van applicaties waarmee onze klanten echt iets kunnen: rekeningen openen, doelsparen, geld inleggen, overboeken en opnemen. De tweede stap was het toegankelijk maken van deze apps voor al onze mobiele klanten. Dat kunnen we nu tegen lage kosten doen omdat we niet meer voor elk platform apart hoeven te ontwikkelen."

Multiplatform oplossing
MoneYou heeft een partner gevonden die een 'develop once, run everywhere' technologie ontwikkeld heeft waarbij de gewenste functionaliteit van een applicatie via een 'Mobile Application Platform' kan worden vertaald naar elk gewenst besturingssysteem. Zo kun je Apps ontwikkelen vanuit 1 'code base' en die geautomatiseerd vertalen naar onder andere iPhone, iPad, Google Android, BlackBerry en Windows Phone 7 (te downloaden met je Windows Phone 7 toestel in de marketplace) besturingssystemen. De leverancier hanteert een abonnementsmodel waarbinnen de gekozen applicaties direct aangepast worden wanneer nieuwere versies van bestaande besturingssystemen worden uitgebracht. "Deze technologie geeft MoneYou de flexibiliteit om het aantal ondersteunde besturingssystemen snel en tegen lage kosten uit te breiden of af te bouwen. Een noodzakelijke ontwikkeling gezien de groei van het aantal smartphonegebruikers en de dynamiek van die markt", aldus Verkerk.

SpaarApp
De SpaarApp van MoneYou is dankzij de samenwerking sinds vandaag ook beschikbaar gekomen voor Google Android, BlackBerry en Windows Phone 7 (te downloaden met je Windows Phone 7 toestel in de marketplace) besturingssystemen. Hierdoor is de populaire spaarapplicatie verkrijgbaar op de belangrijkste mobiele platformen in Nederland. In november introduceerde MoneYou al de SpaarApp voor de iPhone en iPad. Met de applicatie kan volledig papierloos een spaarrekening worden aangevraagd, is het mogelijk om dagelijks het spaarsaldo en de opgebouwde rente te checken en overboekingen uit te voeren. Daarnaast is het mogelijk om je spaargeld te verdelen over meerdere 'spaarpotjes' en elk spaarpotje een toepasselijke naam te geven. De SpaarApp kan gratis gedownload worden in de 'app stores' van Apple, BlackBerry, Google en Windows (te downloaden met je Windows Phone 7 toestel in de marketplace) of via www.moneyou.nl/mobiel.

---- einde persbericht---

Over MoneYou
MoneYou B.V. is een 100% dochteronderneming van ABN AMRO Bank N.V. gevestigd te Amsterdam. MoneYou B.V. is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten als aangesloten onderneming van ABN AMRO Bank N.V. op grond waarvan zij optreedt als aanbieder van kredietproducten en als bemiddelaar in consumptief krediet-, spaar- en verzekeringsproducten. MoneYou B.V. is daarnaast geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten als verbonden agent van ABN AMRO Bank N.V. op grond waarvan zij bepaalde beleggingsdiensten voor rekening van ABN AMRO Bank N.V. mag verlenen.