Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AAN BOORD IN AMSTERDAM & IJMUIDEN
MSC CRUISES NAAR 37 NEDERLANDSE AFVAARTEN

Hoofddorp, 10 mei 2011 - Reizen zoals onze zeevarende voorouders dat deden, maar dan wel voorzien van alle luxe. Niet met vliegtuig, auto of trein vertrekken uit Nederland, maar per schip. MSC Cruises kiest direct vanuit ons land het ruime sop en voert cruises uit naar o.a. de Noordkaap, de Noorse fjorden en de Atlantische kust van Frankrijk en Spanje. Dit jaar biedt de rederij 17 Nederlandse afvaarten, in 2012 wordt dat aantal meer dan verdubbeld naar 37 vertrekkende cruises vanuit Amsterdam en IJmuiden. Verder worden bestemmingen IJsland, Ierland, Schotland en Guernsey in 2012 aan het aanbod toegevoegd. En voor wie wel graag over de grens gaat, maar niet over de grens spreekt is er Nederlandssprekend personeel aan boord.

Van 17 naar 37 cruises

Niet eerst ver reizen, maar meteen van start met de cruisevakantie, het kan. Het aanbod van MSC Cruises vanuit Nederland is dit jaar al aanzienlijk met 17 afvaarten, maar in 2012 begint de cruisevakantie pas écht. Dan voert de rederij 23 cruises uit vanaf IJmuiden en nog eens 14 vanaf Amsterdam. Behalve de MSC Lirica doet dan ook de MSC Opera Nederland aan. Gloednieuw zijn de korte reizen naar Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en/of Denemarken, terug van weggeweest zijn cruises naar de Noordkaap en cruises naar de Baltische Staten met overnachting in Sint Petersburg. Bestemmingen IJsland, Ierland, de Schotse eilanden Orkney, Shetland en Buiten-Hebriden en kanaaleiland Guernsey worden aan het aanbod toegevoegd. Bekende bestemmingen als de Noorse fjorden en de Atlantische kust van Frankrijk, Spanje en Engeland blijven op het programma.

Passende cruise

"Comfort, service en gemak, dat is waar MSC Cruises voor staat. Het is ook zeker van toepassing voor de vertrekken vanuit eigen land, die we gaan uitvoeren met niet één, maar twee schepen. Vanaf 2012 zijn Amsterdam en IJmuiden vertrekhavens van maar liefst 37 cruises naar zowel noord als zuid. Of de voorkeur nu uitgaat naar een korte reis van vier of vijf dagen, of liever een lange vakantie van twaalf of dertien dagen: er is voor iedereen een passende cruise te boeken," aldus Erik Schuffel, Managing Director van MSC Cruises. Zowel de MSC Opera en MSC Lirica zijn schepen met elegant ingerichte luxehutten en een breed scala aan faciliteiten. Casino, theater, spa en een keur aan restaurants en bars staan garant voor een goed verzorgde vakantie. En tussen alle bedrijvigheid is rust en stilte nooit ver weg, het steeds veranderende uitzicht vanaf het dek zorgt voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Bovendien krijgt iedere passagier die in 2012 tenminste 7 nachten op de MSC Lirica of MSC Opera (met vertrek vanuit Nederland) verblijft, ¤100,- per persoon zakgeld aan boord cadeau. Kijk voor de voorwaarden op www.msccruises.nl

Over MSC Cruises
MSC Cruises heeft de modernste vloot ter wereld, bestaande uit elf schepen, waaronder de grootste schepen ooit gebouwd door een Europese rederij: MSC Splendida en MSC Fantasia. Verder bestaat de vloot uit MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Opera, MSC Lirica, MSC Sinfonia, MSC Armonia en MSC Melody. MSC Cruises vaart het gehele jaar over de Middellandse Zee en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, de Caribbean, Noord-Amerika en Canada, Zuid-Amerika, de Indische Oceaan en Zuid- en West-Afrika. MSC Cruises is de enige rederij ter wereld in het bezit van de Six Golden Pearls-award, uitgereikt door Bureau Veritas voor het hoge niveau van management en milieubescherming. Ook is de rederij in het bezit van de ISO9001 en ISO22000 certificering voor de voedselkwaliteit en -veiligheid, zowel aan wal als aan boord. MSC Cruises is onlangs een samenwerking gestart met UNICEF om arme kinderen in Brazilië een goede opleiding te gegeven. Zie ook www.msccruises.nl.