Ingezonden persbericht


10 mei 2011

Vanavond 19:25 uur

Straatroof Gewapende overval Woningoverval Verder in de uitzending:

Straatroof

Dinsdag 8 februari, net na 12.00 uur, wandelt een bejaard stel door de Begijnensteeg in het centrum van Weert. Een dief grist daar de handtas uit de handen van de vrouw. Ze probeert dit uit alle macht te voorkomen, maar valt hierdoor met haar hoofd tegen een muur en breekt ook nog haar bovenarm. Ze heeft een forse hoofdwond en verblijft drie weken in het ziekenhuis. Haar gezondheid is na die straatroof snel achteruit gegaan en ze is vier dagen per week afhankelijk van de dagopvang.

Gewapende overval

Woensdagochtend 23 maart overvallen vier gemaskerde mannen juwelier Goudland in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk. Eén van hen bedreigt de twee aanwezige medewerksters met een vuurwapen, terwijl minstens twee van de mannen met mokers de vitrines kapotslaan en voor duizenden euro's aan sieraden meenemen. Binnen 50 seconden gaan de overvallers er weer vandoor, een enorme chaos achterlatend.

Woningoverval

De Koninginnelaan in Veenendaal, een rustige laan in een rustige woonwijk. Die rust wordt op woensdag 12 januari 2011 echter bruut verstoord wanneer een echtpaar in hun slaapkamer door vier mannen, bewapend met een koevoet, wordt verrast. Ze willen geld en binden de bewoners vast. Na een tijdje komen ze erachter dat er niet zoveel geld is als ze hadden gehoopt en gaan er vandoor. Ze nemen een aktetas mee met de portemonnees van de bewoners en flink wat sieraden.

Verder in de uitzending:

Onder meer: brandstichting in Dordrecht en diefstallen bij juweliers in Oosterhout en Gorinchem (alles onder voorbehoud van actualiteit).