Ingezonden persbericht


Persbericht

Hattem,10 mei 2011

Hattemse kinderen voorspellen de toekomst

De gemeente Hattem denkt na over de toekomst van de stad. Afgelopen januari is de gemeente daarom gestart met een project waarbij iedereen is gevraagd om mee te denken over hoe Hattem er in de toekomst uit moet zijn en op welke manier Hattem daar komt. Het gaat hierbij niet over de invulling van de straten en het plaatsen van lantaarnpalen. Deze visie gaat over wie Hattem is. Welke stad Hattem wil zijn. Of Hattem haar zaken zelfstandig kan blijven regelen of dat er samenwerking voor nodig is? En de vervolgvraag: met wie zou Hattem dan samen moeten werken?

Dit zijn lastige vragen. Daarom is al aan veel mensen een mening gevraagd. Zo kon iedereen via de website van de gemeente reageren op een discussienota over de toekomst. Er zijn ook gesprekken gevoerd met het maatschappelijk middenveld, medeoverheden en samenwerkingspartners.

De gemeente wil ook met heel belangrijke inwoners van de stad van gedachten wisselen: de jeugd. De kinderen zijn immers de toekomst van de stad. Zij vormen de toekomstige identiteit van Hattem. Hoe zien zij die toekomst?

Tijdens de Week van de Toekomst (van 2 - 9 mei) gaan de groepen 8 van de Hattemse basisscholen aan de slag om deze toekomst van Hattem vorm te geven. Dat doen ze door te tekenen of door het schrijven van een brief. De burgemeester zal de tekeningen en brieven in ontvangst nemen en deze samen met de kinderen in een envelop doen en officieel verzegelen. Dit zegel zal in 2025 worden verbroken. Dan zal duidelijk wie in staat was om de toekomst te voorspellen.

Noot van de redactie,

Ingezonden persbericht