Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pownews vanuit DutchView Studio Muzyq

Met de laatste uitzending van Pownews , 13 mei aanstaande, vertrekt Powned als een van de laatste vaste bewoners uit DutchView Studio Plantage. Pownews neemt daarmee afscheid van een historisch complex. De omroep start het nieuwe seizoen op een swingende nieuwe locatie: DutchView Studio Muzyq.

Powned, dat met het eerste succesvolle seizoen haar naam heeft gevestigd als publieke omroep, verzorgt vanaf september voor de komende jaren de dagelijkse Pownews-uitzendingen vanuit de door DutchView geëxploiteerde Studio Muzyq aan het Atlantisplein in Amsterdam.

Roeland Mackloet, zakelijk directeur Powned: "DutchView heeft zich het afgelopen jaar al bewezen als een betrouwbare partner. Het gevoel van 'De Plantage' zal voor ons beiden verdwijnen. Toch een plek waar al veel geschiedenis is geschreven. Maar wij zien het vooral als een fantastische mogelijkheid om met alle kennis en ervaring van het afgelopen jaar, een geheel nieuwe plek in Amsterdam te creëren."

Georgette Schlick, CEO DutchView: "We zijn ontzettend blij met de samenwerking met Powned. Hoewel het na zoveel jaar Plantage gek is om daar nu definitief weg te gaan, wordt het vertrek meer dan goed gemaakt door de fantastische nieuwe locatie die we samen met Powned geselecteerd hebben. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een nieuwe regieruimte en het gereed maken van de Myzyq studio voor Pownews."

Einde Studio Plantage
Vorig jaar heeft Artis aangegeven haar herontwikkelingsplannen definitief te gaan opstarten, met als gevolg dat Artis de Plantage gaat verbouwen en het nieuwe gebouw weer in eigen gebruik neemt, met een andere bestemming. Op 12 juni gaat Studio Plantage dan ook definitief dicht. Een pand met geschiedenis dat eind jaren tachtig als televisiestudio werd ingericht. Studio Plantage werd een broedplaats voor vele succesvolle programma's als 'Geen C Te Hoog', 'B & W' en 'De Wereld Draait Door'.




Ingezonden persbericht