Gemeente De Wolden

Persbericht





Zuidwolde, 10 mei 2010


De Structuurvisie in hoofdlijnen
Speciale krant informeert inwoners

Met een speciale Laat-je-horenkrant - de vierde op een rij - informeert de gemeente De Wolden haar inwoners over de hoofdlijnen van de Structuurvisie. De Structuurvisie geeft de grote lijnen weer van het beleid van de gemeente als het gaat om wonen, werken en recreëren. Belangrijkste doel van de visie is ervoor te zorgen dat De Wolden een gemeente blijft met een mooi landschap, die uitnodigt om in te wonen en te werken.

Laat-je-horen!

Basis van de Structuurvisie ligt bij de inwoners. Die kregen op tal van manieren de mogelijkheid om mee te praten en mee te denken. Zo verscheen er eind 2009 een speciale Laat-je-horenkrant met vragen aan inwoners, was er een informatieavond in de raadszaal van de gemeente en sprak de gemeente met tal van belangenorganisaties, verenigingen en met het bedrijfsleven. De resultaten van deze inspraak is terug te vinden in de Structuurvisie.

Burgerparticipatie

De Laat-je-horenkrant valt een dezer dagen in de bus van alle huishoudens van De Wolden. De krant geeft een overzicht van verschillende gemeentelijke plannen die met hulp van inwoners tot stand komen. Naast een samenvatting van de Structuurvisie, krijgen de dorpsvisies aandacht en is er ruimte voor de Woonvisie.




Gemeente De Wolden