Gemeente De Wolden


Persbericht-






Zuidwolde, 10 mei 2011





WAK De Wolden: Kunstig met een grote K!


"Dit enthousiasme verdient een podium"


Een wervelend optreden of een mooie expositie bezoeken? Meezingen tijdens een open repetitie van het plaatselijke koor? Een workshop mandala tekenen volgen? Of gewoon rondsnuffelen tussen boeken over kunst en cultuur? Dat kan allemaal tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK). De WAK is er voor iedereen die van kunst houdt; zelfscheppend of genietend van andermans werk. Muziek, toneel, dansen, schilderen, fotograferen, filmen enzovoort. Bezoekers zijn van harte welkom bij allerlei demonstraties en optredens van actieve kunstamateurs in de week van zaterdag 14 mei tot en met zaterdag 21 mei. De opening vindt zaterdag aanstaande plaats.


Activiteiten

In De Wolden is er een gevarieerd programma met voor elk wat wils. Wethouder Liesbeth Koster opent de WAK op zaterdag 14 mei om 14.00 uur tijdens de StoneHillFair op de landerijen van Steenbergen bij Zuidwolde. Tijdens de opening staan diverse acts op het programma zoals een optreden van Het Woldenkoor en Wilma Fieten. Ook vindt de prijsuitreiking van de Kunstwedstrijd plaats die onder inwoners van De Wolden is uitgeschreven. Wethouder Liesbeth Koster geeft aan bijzonder verheugd te zijn dat zoveel Woldens kunsttalent zich heeft aangemeld om de WAK in De Wolden tot een succes te maken: "Dit enthousiasme verdient een podium! Ik hoop dan ook dat veel inwoners maar ook toeristen de verschillende programmaonderdelen bezoeken. Het programma belooft veel variatie in optredens, locaties en tijdstippen."

Een greep uit het programma
. Anneke Tiessens en Henk van der Bremen demonstreren beeldhouwen met verschillende steensoorten en gereedschap in Echten.
. Zeemansliederen worden door Piratenkoor 't Zwarte Gat ten gehore gebracht bij Visio, Huis te Echten.
. Mandala tekenen, een spiraalarmband, een dienblad of een oceandrum maken? In diverse bibliotheken zijn workshops.
. De Koninklijke Muziekvereniging Apollo verzorgt een openbare jeugdrepetitie in bibliotheek de Wijk.
. Echte muziek in Echten van de kinderen van obs 't Echtenest.
. Expositie van cursisten van Atelier Goselaere in de bibliotheek in Zuidwolde: Christa Bakker, Hanna Schut, Ria Kroes, Corry Tjeerdsma, Henny Blaas en Sietze Kraak.
. Diverse muziekkorpsen uit De Wolden verzorgen een optreden op de landerijen van Steenbergen tijdens de StoneHillFair.

Wie nieuwsgierig is geworden naar het volledige programma kan terecht op www.waknederland.nl en dewolden.nl.