D66

dinsdag 10 mei 2011

Europees Parlement neemt Gerbrandy´s vergroeningsvoorstellen aan

Het Europees Parlement heeft vandaag de ´vergroeningsvoorstellen´ van Gerben Jan Gerbrandy aangenomen.

Kwijting 2009

De voorstellen zijn onderdeel van een groot aantal bezuinigingsvoorstellen die het EP binnen het kader van de Kwijting 2009 in eigen begroting heeft gemaakt. De voorstellen werden aangenomen tijdens de jaarlijkse goedkeuring van het Europees Parlement aan de financiële uitgaven van de Europese Unie. Vandaag heeft het EP in Straatsburg het overgrote deel van de financiële uitgaven van de Europese Unie in 2009 goedgekeurd.

CO2 compensatie

Op initiatief van Gerben Jan Gerbrandy gaan Europarlementariërs, hun medewerkers of EU-ambtenaren die ambtshalve een vliegreis maken, in de toekomst extra betalen voor CO2-compensatie.

Geen papieren vergaderstukken

Dankzij een tweede voorstel van Gerben Jan Gerbrandy moeten Europarlementariërs voortaan aangeven of ze bij vergaderingen nog papieren stukken willen ontvangen. Het Europarlement produceert op dit moment 1000 ton papierafval per jaar.

Fietsen in Straatsburg

Ook krijgt op initiatief van Gerben Jan Gerbrandy het Europarlement in Straatsburg dit jaar een fietsvoorziening. De parlementsleden kunnen dan op de fiets van hun hotel naar het parlementsgebouw en vice versa, in plaats van met de auto of taxi.

Klik hier om het videofragment van Gerben Jan Gerbrandy tijdens het debat over Kwijting 2009 te zien.