Gemeente Aalsmeer


Wethouder Eurich start `Met Belgerinkel naar de winkel'

De campagne `Met Belgerinkel naar de winkel' is officieel van start gegaan. Tijdens de Geraniummarkt op 7 mei in Aalsmeer Centrum haalde wethouder duurzaamheid Ulla Eurich de eerste sticker bij Waning Tweewielers. Op de braderie was ook een informatiekraam, waar spaarkaarten, stickers en gadgets werden uitgedeeld aan mensen die op de fiets of lopend waren.

De kraam was bemand door de gemeente Aalsmeer en leden van de Fietsersbond Aalsmeer. Bij het inleveren van een volle spaarkaart bij een deelnemende winkel maakt men kans op één van de twee Batavus BUB fietsen en vele andere prijzen. Wethouder Eurich: `Het is goed om te zien dat inwoners én winkeliers enthousiast zijn over de campagne. Er wordt stilgestaan bij de gezondheid en het milieu en daarmee zijn leuke prijzen te winnen.'

Naast de Batavus BUB fietsen die gesponsord zijn door Waning Tweewielers, zijn er ook vele andere prijzen te winnen. Dit zijn onder andere waardebonnen van C1000 Koster, Total Copy Service, The Read Shop, Happy B-Day, een barbecuepakket van Albert Heijn Praamplein, een boodschappenpakket van E-markt Bos en een visschotel van vishandel Veerman. Ook Decorette Piet, de Wereldwinkel, slijterijen Pappot en Wittebol hebben prijzen ter beschikking gesteld.

De spaarkaarten en stickers voor de actie zijn te verkrijgen bij de deelnemende winkeliers in de gemeente Aalsmeer. De deelnemende winkels bevinden zich in Aalsmeer Centrum, de Ophelialaan en in Aalsmeer Oost. Hopelijk melden ook de Kudelstaartse winkeliers zich nog aan.

Energiemarkt

De actie "Met Belgerinkel naar de winkel' maakt deel uit van het duurzaamheidbeleid van de gemeente Aalsmeer. Op 28 mei vindt in kader van dit beleid een energiemarkt plaats in het gemeentehuis van Aalsmeer. Op deze markt krijgt u tips om te besparen op energie en uw portemonnee. Er zijn demonstraties van zonneboilers en er is een bedrijf dat een gewone fiets om kan bouwen tot een elektrische fiets.