Lezingen in Dierenpark Emmen over menselijk apengedrag


Vijf organisaties slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor het werk van het Jane Goodall Instituut

EMMEN, 20110428 -- Op dinsdag 10 mei 2011 vindt in Dierenpark Emmen een lezingenmiddag en netwerkborrel plaats, waarbij alle geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de lezingen. Het gaat die middag over kansen grijpen, gebruik maken van je eigen talenten, onze apenstreken op de werkvloer en een kennismaking met het Jane Goodall Instituut.

Selina Holtkamp (firma Holtkamper)  is naast zakenvrouw hartstochtelijk vrijwilliger bij het Jane Goodall Instituut  en vertelt hoe zij haar zakelijke instincten en talenten inzette om een creatieve en waardevolle bijdrage te leveren aan het werk van Jane Goodall Instituut. Haar verhaal beschrijft hoe een tenttrailer van Holtkamper een mobiele dierenkliniek in Oeganda, Afrika werd.

Patrick van Veen (Apemanagement), bioloog en schrijver van de bestsellers “Help, mijn baas is een aap!”en “Dierbare Collega’s” neemt de deelnemers mee op een ontdekkingstocht langs de apenstreken op de werkvloer. Hij zorgt op humoristische manier voor herkenning en inzicht in de natuur van de werkende mens.

Het Jane Goodall Instituut zet zich in voor het behoud van mensapen en hun leefomgeving door natuurbehoud te combineren met educatie en bevordering van duurzaam levensonderhoud in lokale gemeenschappen. Zij bouwen verder op het wetenschappelijk onderzoek en de humanitaire visie van de wereldberoemde  chimpansee onderzoekster Dr. Jane Goodall (president van de stichting en vredesboodschapper van de Verenigde Naties).

Deze dag is een samenwerking tussen Dierenpark Emmen, firma Holtkamper, Apemanagement, Bibliotheek Emmen en het Jane Goodall instituut.

De lezingen vinden plaats in ’t Paviljoen van Dierenpark Emmen, het programma begint om 16.00 uur.

Kosten voor deelname is € 10,00 aanmelden kan via www.apemanagement.nl en masterclass@apemanagement.nl

Zie ook: BBC News - Animal behaviour in the boardroom