VU medisch centrum

Counselen over Prenatale Screening 2011

11 mei 2011 | Cursus

Prenatale screening valt per 1 januari 2007 onder de Wet Bevolkingsonderzoek. Voor het verrichten van prenatale screening moet de verloskundig hulpverlener een contract afsluiten met een regionaal centrum en dient hij/zij te voldoen aan de landelijk vastgestelde kwaliteitseisen. Voor de counseling geldt dat de verloskundig hulpverlener op de hoogte moet zijn van alle aspecten van counseling omtrent de Prenatale Screening (Combinatietest, SEO) en dat hij/zij aantoonbaar op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Bovendien moet hij/zij counselingtechnieken goed beheersen.

Hoewel counselen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse activiteiten van een verloskundig hulpverlener uitmaakt, vereist een goed counseling gesprek op dit gebied soms net wat extra kennis en technische vaardigheden dan in andere situaties het geval is. Het gaat om een vrij complexe materie die continu in ontwikkeling is en waarbij zowel het recht op niet weten, als ook het bieden van een correcte pre- en post-test counseling voor iedereen uitdagend kan zijn.

In dat kader hebben de regionale centra Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc), in samenwerking met de Verloskunde Academie Amsterdam, een cursus 'Counselen over Prenatale Screening' opgezet. In deze cursus zullen allerlei aspecten van counselen aan de orde komen.

Deze cursus heeft meerwaarde voor iedere verloskundige hulpverlener die prenatale counseling verricht in de dagelijkse praktijk. Uit oogpunt van kwaliteitsbevordering wordt deze cursus door beide regionale centra sterk aanbevolen.

De cursus is vol. Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

Indien u zich wilt aanmelden voor de wachtlijst, verzoeken wij u vriendelijk een email te sturen aan paog@vumc.nl. Datum : 11 mei 2011
Tijd : 08:30 tot 16:30
Locatie : Fonteijnzaal, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam Kosten : Euro 300,-
Contactpersoon : Ingrid van de Vegte & S. de Roos Telefoon : (020) 44 48444

downloads


* 2011-05-11 Folder Counselen over Prenatale Screening (PDF bestand - 111. kilobytes)

Zie het origineel