Bob Marley musical op komst

Persbericht van Dutchstreet Productions

De swingende roots rock reggae musicalproductie 'Rastaman vibrations' zal vanaf volgend voorjaar een theatertour maken door Nederland. Op 11 mei aanstaande is hiervan alvast een exclusieve preview te zien in theater Zuidplein te Rotterdam. Deze nieuwe Nederlandstalige musical is gebaseerd op onder meer de grootste hits van reggae legende Bob Marley. Het repertoire is een muzikale mix van reggae, rock, soul en een vleugje hiphop.

Dutchstreet Productions is nog op zoek naar de hoofdrolspeler voor deze musical:
Heb je de voice van de rastaman en heb je de goede vibes meld je dan zo snel mogelijk aan. Meer informatie onder aan dit persbericht.

Op 11 mei a.s. is het bovendien precies 30 jaar geleden, dat Bob Marley helaas veel te vroeg aan kanker overleed. Producent Dutchstreet Productions heeft daarom het initiatief genomen om 'Fight Cancer' te steunen in hun strijd tegen kanker: Van iedere verkochte kaart gaat namelijk EUR 1,00 naar Fight Cancer (www.fightcancer.nl), die onderdeel is van KWF Kankerbestrijding. Voorafgaand aan deze preview is een speciale Tribute to Bob Marley met live in concert de populaire reggaeformatie 'Delidel Touch' en gastoptredens van o.a. het dynamische duo New Timeless. Dit memorabele evenement wordt dus in z'n geheel een heuse Bob Marley Experience!

'Rastaman vibrations' wordt géén musical óver de King of reggae, maar het is wel geïnspireerd door Bob Marley's gedachtegoed, namelijk: vrijheid, gelijkheid, broederschap, eenheid, liefde, rechtvaardigheid, positiviteit, diepzinnigheid, het geloof, lekkere reggaemuziek en lol in het leven maken. Rastaman vibrations is een 'real-life feel good' musicalproductie, die dus ergens over gaat! Een liefdevol avontuur met spanning, humor en heel veel positieve vibraties.

Het scenario en de Nederlandse liedteksten zijn geschreven door creator en producent Wilgo Doekhi. De regisseur en choreograaf is Richard Rodermond, die onlangs betrokken was bij de musical 'Legally Blond 2'. De muzikale bewerking en arrangementen worden verzorgd door Rekesh Dukaloo. Hij is de producer en toetsenist van de bekende reggaeformatie Ziggi. Arend Langenberg, de 'stem' van o.a. Peter R. de Vries, levert als voice over ook een bijdrage aan deze productie.

Het verhaal gaat over het wel en wee van de probleemwijk 'Babylon':een denkbeeldige multiculturele wijk ergens in Nederland. De hoofdpersoon is Danny is een 19-jarige rastafari, die in Babylon woont en werkt als postbode en soms als papierprikker. In Babylon heerst een grimmige sfeer en hebben allerlei negatieve spanningen de overhand. Het is verkiezingstijd en populist Kees Mallerd van de Nationale Volkspartij heeft veel aanhang in Babylon. Ook bij bepaalde blanke jongeren die vaak ruzie zoeken met een gezellige talentvolle multiculturele vriendengroep uit de wijk. Danny heeft door zijn werk regelmatig contact met beide kampen en probeert hun te verzoenen met zijn relaxedheid, positivisme, wijsheid, zijn liefde voor Bob Marley's muziek en gedachtegoed. Daarnaast zijn er een paar interraciale liefdes aan het ontstaan, maar het is de vraag of hun liefde bestand is tegen de gespannen sfeer in Babylon. Het is ook de vraag of de positieve energie het uiteindelijk zal gaan winnen van de negatieve energie in Babylon.

De eerste audities waren op maandag 11 april jl. en op 18 april a.s. is er een tweede auditiedag. Kandidaten voor de rastaman en voor andere rollen kunnen zich melden via: audities@rastaman-vibrations.nl

'Rastaman vibrations' is een echte aanrader voor Bob Marley fans, maar zeker ook voor de reguliere musicalliefhebbers en in het bijzonder is deze musical ook geschikt voor onze multiculturele jeugd. Een musical die je ontroert, laat swingen, laat lachen en die ervoor zorgt dat je met een heel goed gevoel het theater verlaat! Kortom een voorstelling die niemand mag missen!" .

Kaarten zijn verkrijgbaar via theater Zuidplein. Voor meer info: www.rastaman-vibrations.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.rastaman-vibrations.nl
Bijlage:
* http://prs.perssupport.nl/load-file.do?download=true&uri=/1004/fbe5 359b-65c5-11e0-97cd-07f60a7f5a9e.jpg&filename=flyer jpeg.jpg * rastamanmp3
* http://prs.perssupport.nl/load-file.do?download=true&uri=/1004/fbe3 fd1a-65c5-11e0-97cd-07f60a7f5a9e.jpg&filename=flyer2 jpeg.jpg




Razende Robot Reporter