Gemeente Leudal


Nieuws

Denk en praat mee over de toekomst van Neer

Tot voor een half jaar had Neer een dorpsraad. Het bestuur bestond de laatste jaren uit 2 tot 3 personen. Zij hebben regelmatig getracht leden te werven voor uitbreiding van het bestuur. Dit is niet gelukt en daarom heeft het bestuur besloten om terug te treden. Tijden veranderen. Inwoners willen steeds meer meedoen of meepraten over zaken die hen direct aangaan.

Inwoners zijn betrokken, creatief en daadkrachtig als het gaat om zaken voor elkaar te krijgen. Dat willen wij als gemeente graag stimuleren en ondersteunen.
Daarom roepen we inwoners van Neer op om samen te praten over wat er voor de toekomst van Neer belangrijk is: Wat zou er bijvoorbeeld moeten gebeuren bij het Maasfront Hanssum? Wat is de impact van maatregelen voor de hoogwaterveiligheid in Neer? Wat kun je als (groep van) inwoner(s) zelf doen om Neer aantrekkelijk te maken en houden?

Op woensdag 11 mei willen we graag met de inwoners van Neer aan tafel om met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen die voor Neer belangrijk zijn. De avond zal worden geleid door de heer Sjaak Sluiters. Hij is opbouwwerker en werkzaam voor de Vereniging Kleine Kernen Limburg.

Dorpsoverleg

Tegenwoordig is een dorpsraad of dorpsoverleg een gesprekspartner van de gemeente. Steeds meer vraagt de gemeente om advies van een dorpsraad, dan wel van inwoners, voordat er besluiten genomen worden. De gemeente Leudal heeft een Bureau dorpsraden. De medewerkers van dit bureau zorgen ervoor dat er gemakkelijk contact is tussen inwoners en gemeente, via de dorpsraad of het dorpsoverleg. Het is belangrijk om als inwoner betrokken te zijn bij wat er gebeurt in je wijk, je dorp. Samen verantwoordelijk zijn en werken aan een goede leefbaarheid in je dorp. Bewoners hebben namelijk de ideeën en de kracht die hun dorp nodig heeft.

Voel je je betrokken bij de toekomst en leefbaarheid van Neer? Wil je daarover meepraten of je steentje bijdragen, kom dan naar de bijeenkomst op woensdag 11 mei 2011 om 19.30 uur in gemeenschapshuis D'n Haammaeker, Hoogstraat 2 in Neer.