Fairtrade ontbijt op de eerste Fairtrade Hogeschool van Nederland

Persbericht van Stichting Max Havelaar

Op woensdagochtend 11 mei ontvangt de Hanzehogeschool Groningen als eerste in Nederland de titel Fairtrade Hogeschool. Dat heuglijke feit viert de onderwijsinstelling door met medewerkers en studenten te genieten van een Fairtrade Ontbijt op het HanzeForum aan het Zernikeplein. De Hanzehogeschool Groningen verdiende de titel, omdat zij zich buitengewoon inzetten voor de bevordering van eerlijke handel.

Het Fairtrade Ontbijt vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur op het HanzeForum aan het Zernikeplein (onder voorbehoud van de weersomstandigheden). Alle studenten, medewerkers en andere belangstellenden kunnen daarbij genieten van broodjes met fairtrade beleg, fairtrade fruit en andere duurzame producten. Tijdens het ontbijt reikt Liesbeth Gort, jurylid van Fairtrade Gemeente en Generaal van StoereVrouwen, officieel de titel uit aan de voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, Henk Pijlman.

De Hanzehogeschool Groningen geeft al geruime tijd fairtrade producten een permanente plek in de hogeschool. De kantine beschikt over een ruim assortiment aan fairtrade producten. Tijdens evenementen als de Open Dag en de Hanze Kick Off deelden medewerkers en studenten fairtrade ijs, bananen en bonbons uit. Tijdens diverse lezingen geeft de hogeschool ook inhoudelijk meer informatie over de impact van fairtrade. Met deze activiteiten liet de Hanzehogeschool zien dat zij voldoet aan de drie campagnecriteria van de campagne Fairtrade Hogeschool.

De Hanzehogeschool Groningen is de eerste Fairtrade Hogeschool van Nederland. Vier andere hogescholen en universiteiten zijn hard op weg om deze eervolle titel ook te behalen. De campagne Fairtrade Hogescholen en Universiteiten is onderdeel van de Fairtrade Gemeente campagne. Deze campagnes zijn een initiatief van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, Stichting Max Havelaar en ontwikkelingsorganisatie ICCO en worden mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nationale Postcode Loterij en ICCO. Met de campagnes willen de initatiefnemers het gebruik van en het bewustzijn over fairtrade producten vergroten.

*

Links:
http://www.fairtradehogeschool.nl



Razende Robot Reporter