Vrije Universiteit Amsterdam

Science meets Religion and Politics


* Startdatum: 11-05-2011


* Einddatum12-05-2011


* Locatie: VU


* Titel: Science meets Religion and Politics


* Onderdeel: Vrije Universiteit Amsterdam


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Overig

Op 11 en 12 mei 2011 organiseert dialoog@vu.nl een tweedaagse evenement waarin de wisselwerking tussen wetenschap en politiek en religie centraal staat. Daarbij wordt aangesloten op actuele politieke en universitaire ontwikkelingen.

Twee dagen vol interessante debatten, workshops en lezingen over de politieke situatie in het Midden-Oosten en de relatie tussen wetenschap en religie.

Speakers' Corner met majoor Niels Roelen (schrijver "Soldaat in Uruzgan") en Mient-Jan Faber over "Einde van dictaturen: recente ontwikkelingen in Noord-Afrika"Lezing met prof. dr. Sabri Sayari over de rol van Turkije in het nieuwe Midden-OostenDebatten met Markha Valenta ("Godsdienst thuis laten") en Nico van Straalen, hoogleraar Evolutiebiologie ("Schepping & Evolutie: Oude discussie in een nieuw jasje")Workshops over de relatie tussen wetenschap en religie met Klaas Hendrikse over geloven zonder God en paneldiscussie onder leiding van Sytze de Vries over de spanning tussen de (christelijke) kerk en homoseksualiteit

Aanmelden en informatie:
Programma
Aanmeldingsformulier
Facebook dialoog@VU


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam