RTL Group

'Fortuinlijke Vrouwen' volgt leven van vier welgestelde Nederlandse vrouwen

De realityserie Fortuinlijke Vrouwen volgt vanaf woensdag 11 mei acht weken lang het leven én de exclusieve levenstijl van vier welgestelde Nederlandse vrouwen. Susanna, Lydia, Madelon en Merlin zijn vier bijzondere en veelzijdige dames met ieder een eigen verhaal. In Fortuinlijke Vrouwen is te zien hoe deze ondernemende vrouwen de hoofdrol spelen in hun eigen leven, het leven waar velen jaloers op zijn. Ze wonen in prachtige huizen, rijden in peperdure auto's en dragen mooie kleding. Naast hun gefortuneerde leven hebben deze mondaine vrouwen allemaal een persoonlijk verhaal te vertellen en geven zij de camera's toegang tot alles wat hen bezighoudt: families, vriendschappen, vakanties, carrières, huizen en hun kroost.

Lydia (36)
Lydia is de oudste dochter van een gefortuneerde middenstander. Ze is moeder van twee jongetjes, Alain (4) en Yves (5). Nadat haar vader de zaak goed heeft verkocht, zit hij nu in het vastgoed. Lydia en haar zus zijn ook beiden werkzaam in de vastgoed. Lydia woont in Aerdenhout in een mooi huis samen met haar twee kinderen. Sinds kort is haar au pair uit de Filippijnen ook bij hen ingetrokken. Ze woont schuin tegenover haar ouders en haar broertje en vlakbij haar zus Bianca, die een relatie heeft met Lydias buurman. Lydia is vooral druk met de zorg voor haar kinderen, familie, hond en paard. Ze brengt haar kinderen naar school en de au pair haalt ze weer op. Ze wandelt met haar hond door de duinen, rijdt graag paard en luncht vaak met haar zus. Haar ouders hebben een huis in Winterberg en Mallorca. Lydia heeft een hele hechte band met haar familie, ze doen heel veel samen. Haar broertje van17 woont nog thuis en voetbalt bij de Koninklijke Football Club Haarlem.

Madelon (46)
Madelon is mooie en warme verschijning. Ze is verzorgd en draagt smaakvolle kleding en sierraden. Alles is doordacht en op elkaar afgestemd. Ze is op haar 27ste getrouwd en is moeder van vier kinderen: Folkert (19) is student en woont in Amsterdam, Jurriaan (17) is, na het behalen va zijn VWO-diploma, ondernemer in Vietnam, Pomeline (16) is scholier en Berine (14) zit op een boarding school in Schotland. Madelon is geboren in Den Haag. Ze heeft haar schooljaren doorgebracht in Venezulea, Oman, Den Haag en Driebergen. Madelon en haar man hebben, na hun studententijd, samen hun leven en rijkdom opgebouwd. Ze zijn samen begonnen in Monnickendam, vandaar naar Aerdenhout vertrokken en woont momenteel aan de Amsterdamse gracht. Madelon is mede-eigenaar van castingbureau Moeder Anne en MOS Interiors, dat zij samen met haar moeder runt. Ook zet zij zich in voor de stichting Opkikker, waar zij Super Opkikkerdagen begeleidt. Samen met haar man hebben ze nog een riant huis in Zuid-Frankrijk in de buurt van Cannes.

Merlin (45)
Merlin is een stralende, energieke en goedlachse vrouw. Ze is 20 jaar getrouwd en moeder van drie kinderen: dochter Lynndell (15) en haar twee zonen Russell (18) en Denzell (12). De familiehond heet Pilar. Ze wonen sinds tien jaar in het Gooi in een huis dat ooit is gebouwd voor de directeur van de Nederlandse Spoorwegen, die daar met elf kinderen woonde. De blondine is dol op snelle autos en een enorme voetbalfan, ze heeft vier stoelen op de Ajaxtribune. Haar man verkocht jarenlang op zeer grote schaal kleding aan winkelketens als C&A, Zeeman en V&D. Naast hun huis in het Gooi, heeft Merlin ook een huis op Ibiza en een huis in de Haute Savoie. Ze heeft de huizen zelf ingericht en doet dat ook regelmatig in opdracht van anderen. Ze is opgevoed met het idee nooit meer geld uit te geven dan je hebt. Haar vader is wiskundeleraar en zelf is ze na de middelbare school gaan studeren en in de mode terechtgekomen. Ook zet Merlin zich in voor de stichting Helen Dowling, een stichting die mensen met kanker en hun naasten begeleidt. Verder werkt ze voor verschillende lifestyle bladen. Merlin is een bezig bijtje en houdt enorm van netwerken.

Susanna (al jaren 48)
Susanna is een extraverte, eigenzinnige, ondernemende en zeer gedisciplineerde vrouw. Ze is getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen uit een vorig huwelijk, die in het buitenland wonen. Ook is zij oma van een kleindochter. Susanna is de dochter van een puissant rijke Zwitserse tabaksfamilie en is opgegroeid in Zurich. Na de middelbare school heeft ze Design in New York gestudeerd en daarna heeft zij Forma Diva opgericht, een interieurwinkel in Zurich. Ze is op haar 29ste getrouwd en weer gescheiden en daarna heeft ze een tijdje in Canada en Duitslad gewoond, waar ze haar tweede man leerde kennen, de vader van haar zoon (27) en dochter (29). Ook daar scheidde Susanna van. Ze is toen in Berlijn gaan wonen waar ze het vastgoed in ging en grote huurdeals voor banken en investeerders deed. In München leert ze haar Nederlandse en huidige man kennen, die zijn geld verdient met exclusief honden- en kattenvoeding. Zelf gaat Susanna een nieuw merk hondenaccessoires in de markt zetten. Samen wonen ze in riant landgoed in Twente en beiden hebben ze een eigen appartement in Amsterdam. Ook zijn zij de trotse eigenaren van een prachtig huis in Dubai en in Zwitserland.

In de eerste aflevering van Fortuinlijke Vrouwen geeft Susanna een rondleiding door haar kleine kasteeltje Den Alerdick in het oosten van het land en gaat ze met haar vriendinnen uit de regio lunchen in sterrenrestaurant De Librije. Merlin bezoekt voor een fotosessie voor een lifestyle magazine haar riante villa in de franse Haute Savoie. En aangezien ze alle afstandsbedieningen in huis zat is, gaat ze op pad voor een multifunctioneel touchpanel om licht, gordijnen, hek en openhaard via haar iPad en mobiele telefoon te kunnen bedienen. Lydia bezoekt samen met haar ouders het debutantenbal in Huis ter Duin en Madelon neemt haar oudste zoon mee naar hun nieuwe huis aan de Amsterdamse gracht, waar nog stevig verbouwd wordt. Om een periode te overbruggen tussen het oude en nieuwe huis, is een groot deel van haar inboedel opgeslagen in containers. Niet alles kan mee. Ze gaat van 1400 m2 naar 400m2.

Uitzending: wekelijks, vanaf woensdag 11 mei, tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters, Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718971 of via eva.peters@rtl.nl.