Gemeente Tiel


Vierde beeldvormingsavond: gezondheid en Haven-Kanaalzone

Om haar informatievoorziening te verbeteren, meer regie te voeren en het contact met de Tielse samenleving te versterken, organiseert de Tielse gemeenteraad maandelijks een openbare beeldvormingsavond. Tijdens de vierde beeldvormingsavond op woensdag 11 mei staan de 'gezondheid van de Tielse inwoners' en de visie 'ontwikkeling Haven-Kanaalzone' centraal. Beide thema's komen tweemaal aan bod, ronde
1 is van 19.30 - 20.30 uur en ronde 2 is van 21.00 - 22.00 uur.

De beeldvormingsavonden zijn, net als de commissie- en raadsvergaderingen openbaar. U bent van harte welkom. U kunt beide thema's volgen, maar bent ook vrij om één van de twee te bezoeken, tijdens de eerste of tweede ronde. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Let op: de avond vindt dit keer plaats bij De Vier Gravinnen, De Vier Gravinnen 2.

Gezondheid Tielse inwoners

Hoe is het gesteld met de gezondheid van inwoners van de gemeente Tiel? Onder leiding van de heer Axt, directeur STMR, wordt er ingegaan op de volgende onderwerpen:

* Zorgfoto van de gemeente Tiel: woonzorgzones, aantal centra en cliënten en welke zorg krijgen zij?;

* zorgketen in beeld: van hulp bij het huishouden tot zorgcentra;
* wat is thuiszorg: de praktijkervaring verteld door een professional;

* ontwikkelingen in de zorg in vogelvlucht onder andere met betrekking tot de arbeidsmarkt en onderwijsinitiatieven.

Visie ontwikkeling Haven-Kanaalzone

De presentaties worden verzorgd door de heer Strijker, de heer Van Geels, mevrouw Van den Hurk en de heer Smaal (adviesbureau H&S Croonen) onder leiding van wethouder Van Rhee-Oud Ammerveld. De volgende aspecten komen aan de orde:

* Context: terugblik verleden;

* tijdspanne;

* visie: waarom deze visie?;

* proces: Wat betekent dit voor Tiel Oost? Uitstap naar Waalweelde.