Gemeente Binnenmaas

Eerste paal voor uitbreiding kerkgebouw de grond in

04-05-2011

Op woensdag 11 mei 2011 slaat wethouder Henk van Etten van Binnenmaas de eerste paal voor de uitbreiding van de gereformeerde kerk aan de Vlasakker in 's-Gravendeel. Deze uitbreiding van een kleine 200 m2 heeft de kerk hard nodig om kinderen 's zondags op te vangen voor de kindernevendienst, terwijl hun ouders de dienst in de grote zaal van de kerk bijwonen. Dat is echter niet de enige functie van deze uitbreiding. De extra ruimte die met de uitbreiding ontstaat, zal door de weeks worden gebruikt door de cbs De Bouwsteen, die dringend om extra lesruimte verlegen zit.

In eerste instantie werd de oplossing voor het ruimteprobleem van cbs de Bouwsteen gezocht in het medegebruik van lesruimte in de obs De Schelf. Nadat bleek dat een compromis hierover niet haalbaar was, is gezocht in het oplossen van het probleem via afspraken tussen het bestuur van de school en de kerkenraad.

Win-win-situatie

Dit nieuwbouwproject is een mooi voorbeeld van een zogenaamde win-win-situatie. Het mes snijdt immers aan twee kanten: de kerk is blij met de nieuwe ruimte (en de vergoeding voor het gebruik van die ruimte door de school). Voor De Bouwsteen is dit een mooie oplossing van het ruimtegebrek en dan ook nog in de directe omgeving van de school. Beide partijen hebben elkaar op deze manier kunnen en ook willen helpen in het vinden van een oplossing voor het probleem waar ze mee worstelden.

Wethouder Van Etten toonde zich eerder bij het uitreiken van de benodigde vergunning voor de bouw van de uitbreiding van de kerk zeer ingenomen met deze oplossing en de wijze waarop de contacten tussen kerkenraad en schoolbestuur zijn verlopen. Het toont volgens zijn zeggen nogmaals aan dat met een goede samenwerking tussen partijen veel voor de vitaliteit in de dorpen is te bereiken.