Gemeente Voorschoten

rijnlandroute

Informatiebijeenkomst Rijnlandroute

De gemeente Voorschoten organiseert een informatiebijeenkomst over de Rijnlandroute op woensdag 11 mei van 20.00 tot 22.00 uur in de kantine van Voetbal- en Atletiekvereniging Voorschoten '97 (Weddeloop 6, Voorschoten)

Recente ontwikkelingen

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland in het coalitieakkoord als tracé van de Rijnlandroute gekozen voor 'Zoeken naar Balans, variant F+': een verbinding tussen de rijkswegen A44 en A4 ten zuiden van Leiden en dwars door Voorschoten. Dit is in tegenspraak met de uitkomsten van het Milieu Effect Rapportage (MER).

Voorschoten protesteert

De gemeente Voorschoten maakt bezwaar tegen een route door Voorschoten in een open bak en kiest voor het realiseren van de Churchill Avenue. Deze variant komt als een beter alternatief naar voren in de MER. Bovendien zijn we nog niet van overtuigd dat de financiële aspecten van beide varianten voldoende zijn uitgewerkt. Deze boodschap heeft raadslid Monique Lamers overgebracht namens College en Raad van de gemeente Voorschoten aan het nieuwe college van Gedeputeerde Staten Zuid-Holland tijdens haar installatie afgelopen 27 april.

Programma


* 19.30 uur: Inloop

* 20.00 uur: Welkom en toelichting wethouder Freddy Blommers op de recente ontwikkelingen rond de Rijnlandroute
* 20.30 uur: Mogelijkheid tot vragen stellen en discussie over vervolgstappen

* 22.00 uur: Einde programma.


* 4 mei 2011