Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (19-11)

06 mei 2011

College 2010 - 2014 buiten; fotografie: Jack van bodegom

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 09 tot en met 15 mei 2011.

Wethouder Dijkman viert 10-jarig bestaan Atelier de Kwast Wethouder Kees Dijkman viert woensdag 11 mei om 13.45 uur het 10-jarig bestaan van Atelier de Kwast mee aan de M. A. de Ruyterstraat 4.

Atelier de Kwast is een atelier en galerie in Spijkenisse, waar mensen met een verstandelijke beperking kunst maken. Het atelier is onderdeel van stichting Zuidwester. Bij het atelier werken 21 kunstenaars. Ieder heeft zijn of haar eigen stijl, onderwerp en materiaalkeuze. De kunstenaars worden begeleid tijdens hun werk.

Wethouder Dijkman ontvangt onderwijseditie bosatlas Wethouder Kees Dijkman ontvangt woensdag 11 mei om 16.00 uur de onderwijseditie van de bosatlas `Nederland waterland' in ontvangst bij C.S.G. Blaise Pascal aan de J. A. Heijwegenlaan 2.

De 14-jarige Rosanne Reijnen, jeugdbestuurder van het Waterschap, overhandigt de atlas aan wethouder Dijkman en aardrijkskundeleraar Arnold van Dijk. Deze overhandiging is het startsein van een grote actie waarbij ruim 1200 pakketten op middelbare scholen in Nederland worden bezorgd. Hiermee wil waterschap Hollandse Delta de jeugd meer betrekken bij het waterbeheer en interesseren voor opleidingen in de watersector.

Burgemeester en wethouder `t Hart delen bloemen uit bij Minivierdaagse Burgemeester Salet en wethouder Gert-Jan `t Hart delen donderdag 12 mei vanaf 19.00 uur bloemen uit op de laatste avond van de Minivierdaagse. Burgemeester Salet staat met de bloemen voor het stadhuis en wethouder `t Hart bij Winkelcentrum Waterland.

Wethouder Dijkman slaat 1e paal sporthal Oostbroek Wethouder Kees Dijkman slaat vrijdag 13 mei om 11.30 uur de 1e paal voor sporthal Oostbroek op Sportpark de Brug.

Wethouder Van der Schaaf slaat 1e paal 3e fase `t Land Wethouder Dirk van der Schaaf slaat vrijdag 13 mei om 15.30 uur de 1e paal voor de derde fase van nieuwbouwwijk `t Land. In het verlengde van de Johan van der Poortenlaan bouwt Van der Vorm 30 woningen, waarvan reeds 70% verkocht is.

Wethouder Dijkman maakt nominaties Talens Palet 2011 bekend Wethouder Dijkman maakt zaterdag 14 mei om 12.00 uur de nominaties voor de eindronde van Talens Palet 2011 bekend in het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. Een expositie van de 23 ingezonden kunstwerken is van 10 tot 24 mei 2011 te bezichtigen in het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse.

Het Talens Palet is een landelijke wedstrijd voor amateurschilders en
-tekenaars vanaf 12 jaar en vindt eens in de drie jaar plaats. Het Centrum voor de Kunsten organiseert de voorronde in de regio Voorne-Putten. Een (literair) thema is de inspiratiebron. Zie www.talenspalet.nl voor meer informatie over de wedstrijd.