Acties in het openbaar vervoer op 11 mei

Persbericht van ABVAKABO FNV

Wat? Medewerkers van stadsvervoersbedrijf RET voeren actie tijdens de ochtendspits en registreren zich vanaf 5.30 uur als staker Waar? Garage Kleiweg, Kleiweg 244, 3051 SN Rotterdam Wanneer? Woensdag 11 mei, 05.00 uur tot 8.00 uur

Medewerkers van het Rotterdamse stadsvervoersbedrijf RET houden woensdagmorgen 11 mei een werkonderbreking en registreren zich vanaf 5.00 uur als staker. Vanaf het begin van de dienstregeling rijden woensdagmorgen geen metro's, trams en bussen rijden tot 8.30 uur. Na 8.30 uur wordt de dienstregeling weer opgepakt en rond 10.00 uur moet al het openbaar vervoer weer rijden.

Medewerkers van de stadsvervoerders zien zich genoodzaakt om samen met de vakbonden Abvakabo FNV en VOR via acties aandacht te vragen voor goed openbaar vervoer in de steden. Het kabinet, met steun van zijn gedoogpartner, heeft het voornemen om openbare aanbesteding van het stadsvervoer verplicht te stellen. Daarnaast moeten de drie stadsvervoerders minimaal 120 miljoen euro bezuinigen, terwijl de bedrijven de afgelopen jaren al aanzienlijk hebben ingeleverd.

Als het kabinet de plannen doorzet, leidt de combinatie van verplichte aanbesteding en bezuinigingen uiteindelijk tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer.

Over Abvakabo FNV
Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en maakt zich sterk voor behoud van een toegankelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige publieke dienstverlening. Hierbij passen geen bezuinigingen zonder vermindering van taken, geen gedwongen ontslagen en een marktconforme loonontwikkeling. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie over de vakbond.




Razende Robot Reporter