Gemeente Kampen


-

Vanaf 11 mei nieuwe website gemeente Kampen

10-05-2011

De nieuwe website van de gemeente Kampen gaat woensdag 11 mei de lucht in. De website is nog beter afgestemd op de wensen van de gebruiker. Hiermee verbetert de gemeente haar digitale dienstverlening en is zij beter voorbereid op toekomstige digitale ontwikkelingen.

De nieuwe website van de gemeente Kampen heeft een frisse uitstraling en biedt inwoners van Kampen meer gebruiksgemak. Ten eerste is de zoekfunctie sterk verbeterd. Op het nieuwe Digitaal Loket kunnen inwoners nu gemakkelijker informatie vinden omdat ze op verschillende manieren kunnen zoeken. De informatie is ook sneller toegankelijk. Daarnaast zijn de elektronische formulieren sneller in te vullen. Deze worden, voor zover mogelijk, al ingevuld als een inwoner inlogt met zijn of haar DigiD-code. Informatie uit de gemeentelijke basisadministratie wordt dan al in het formulier gezet.

Verder is de structuur tegen het licht gehouden en beter afgestemd op de wensen van de gebruiker. In een aantal workshops met een selectie van gebruikers (o.a. inwoners en ondernemers) is gekeken naar een logische indeling van de gemeentelijke website.

Informatie gemeentegids online
Het college heeft ook besloten om de gemeentegids niet meer in papieren vorm uit te geven, maar om alle informatie digitaal via de website aan te bieden. Een belangrijk voordeel is dat de informatie eenvoudig actueel gehouden kan worden.

Het overzicht met adressen van instellingen, organisaties en verenigingen in de gemeente Kampen, dat voorheen terug te vinden was in de gemeentegids, staat nu ook op de website. Op verzoek verstrekt de afdeling Communicatie van de gemeente een papieren versie van deze adressengids aan inwoners die niet beschikken over internet. De gids is op te vragen via telefoonnummer (038) 33 92 718. Adreswijzigingen voor de gids kunnen worden doorgegeven aan de gemeente Kampen via communicatie@kampen.nl.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |