Gemeente Vlaardingen



-

Ontvangst schoolkinderen uit Moravská Trebová

11-05-2011 |

Zo'n twintig Tsjechische schoolkinderen en hun begeleiders uit Moravská Trebová hebben van 7 tot en met 11 mei Vlaardingen bezocht. Burgemeester Tjerk Bruinsma ontving hen op maandag 9 mei uur in de Oude Hal van het stadhuis. Zij hebben onder meer leeftijdsgenoten van drie Vlaardingse scholen ontmoet met wie ze zijn gaan sporten. Ook bezochten zij verzorgingscentrum Drieën-Huysen.

tjechische jongeren op trap

Hier voerden de kinderen, evenals bij Rotaryclub Vlaardingen en op de scholen, een door hen (in het Nederlands!) ingestudeerd toneelstuk getiteld 'Gelukkige Hans' op. Daarnaast verzorgden ze een optreden als fluitorkest, met een gevarieerd repertoire. De scholieren sloten hun bezoek af op woensdagmiddag 11 mei met een gezamenlijk optreden met leerlingen van de JeugdTheaterSchool van de Vrije Academie.

Partnerstad
De gemeente Vlaardingen heeft sinds 1992 een vriendschapsband met de Tsjechische plaats Moravská Trebová. In 1993 ging er een delegatie van bestuurders en ambtenaren naar de Tsjechische stad voor een eerste kennismaking. Sinds dat eerste bezoek is er een levendige uitwisseling ontstaan van mensen, kennis en materiaal.

Protocol
Op 27 juni 2003 ondertekenden de burgemeesters Ost'ádal en Bruinsma een protocol waarin de samenwerking tussen beide partnersteden werd geformaliseerd. Het protocol had vooral betrekking op samenwerking en overdracht van kennis op het gebied van wet- en regelgeving en burgerparticipatie.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000