Politie Groningen

Woensdag 11 mei 2011

Provincie Groningen , 11-05-2011

Politie controleert afvaltransport op A7

SCHEEMDA De politie heeft dinsdag bij een afvaltransportcontrole op de A7 bij Scheemda 34 keer proces-verbaal opgemaakt. In totaal zijn 133 voertuigen gecontroleerd. Er is vijf keer een verbroken verzegeling van een tachograaf geconstateerd (boete 2200) en één keer is valsheid in geschrifte geconstateerd met een vrachtbrief (boete 1500). Daarnaast is proces-verbaal opgemaakt voor diverse technische mankementen zoals doorgeroest chassis, lekke uitlaat, niet goed functionerende reminrichting of gladde banden. Eenmaal is de rijtijdenwet overtreden en er zijn twee milieu-overtredingen geconstateerd. Drie vrachtwagens waren te zwaar beladen. De controle is uitgevoerd in samenwerking met de politiekorpsen Friesland en Drenthe, de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), de douane, de KLPD en de Rijksdienst Wegverkeer.

Koperdiefstal bij nieuwbouwproject

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar koperdiefstal in de Stad Groningen. Agenten reageerden dinsdagochtend op een melding van koperdiefstal uit 32 nieuwbouw woningen aan de Westinghousestraat (Grunobuurt) te Groningen. Bij onderzoek bleek dat een onbekende dader afgelopen dagen een aanzienlijke hoeveelheid koperen leidingen had gestolen. De aannemer ontdekte de koperdiefstallen en waarschuwde de politie. De politie beschikt via een getuige over een signalement van de mogelijke koperdief: een blanke man; stevig grof postuur; ongeveer 50 jaar; lengte 1.80 mtr en hij droeg een opvallende witte baard. De politie wil graag in contact komen met mensen die ook iets van de koperdiefstal hebben gezien of aanslaan op het signalement van de dader. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man aangehouden voor mishandelen vrouw

VEENDAM Een 28 jarige man uit Veendam is dinsdagochtend door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. In de woning troffen de agenten de 28 jarige vriendin aan die aan haar hoofd gewond was. In de woning had een ruzie plaats gevonden. De man zou een glas tegen haar hoofd hebben gegooid. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De vrouw is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van haar hoofdletsel.

Fietsster gewond bij aanrijding

GRONINGEN - Een 23-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Op de kruising van het Lopende Diep met de Oude Ebbingestraat sloeg een

60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heiligerlee rechtsaf. Op dat moment kwam de 23-jarige fietsster vanuit een dode hoek langsrijden. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam vervolgens ten val. Zij kon op tijd van haar fiets springen en kwam er redelijk goed vanaf. Zij werd met een verwonding aan haar voet overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets raakte door het ongeval

zwaar beschadigd. De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Politie neemt auto van wanbetaler in beslag

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR) stuitte de politie dinsdagmiddag op de Hereweg op een personenauto. Uit het systeem bleek dat de kentekenhouder van het voertuig nog voor ruim 600 euro aan boetes hadopenstaan. Toen agenten de bestuurder wilden laten stoppen ging hij er als een haas vandoor. Op een parkeerplaats in de Vechtstraat troffen de dienders het voertuig aan. De bestuurder was gevlogen. De politie nam daarom de auto in beslag. Als de eigenaar alle openstaande boetes en de sleepkosten heeft voldaan krijgt hij zijn bolide weer terug. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12.

Alcomobiliste rijdt door aardappelland

BIERUM De politie heeft dinsdagmiddag een 56-jarige automobiliste uit Sneek aangehouden. De vrouw reed aan de Bredeweg in Bierum door een aardappelland. De eigenaar zag de vrouw ineens over zijn land rijden. Bij controle bleek de vrouw onder invloed van alcohol. Ze was niet in staat om een blaastest met goed gevolg af te leggen. De vrouw bekende alcohol genuttigd te hebben. Er is een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage vast te stellen. Aangezien de bestuurster al vaker betrapt is op rijden onder invloed, is het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag twee jonge vrouwen (17 en 18 jaar) uit Zuidhorn en Wildervank aangehouden in een kledingwarenhuis in de Herestraat Groningen. Het tweetal werd door personeel betrapt bij het stelen van kleding ter waarde van ruim 100 euro. Met het losknippen van de beveiligingslabels raakten kledingstukken beschadigd. Het duo werd door medewerkers gepakt en overgedragen aan de politie. De winkeldievegges moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor kon zij weer gaan. De gestolen spullen zijn in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Kind licht gewond na aanrijding

HOOGEZAND Bij een verkeersongeval is dinsdagmiddag een 7-jarige jongetje uit Hoogezand licht gewond geraakt. Op de Abraham Kuypersingel in Hoogezand rende het jongetje plotseling de rijbaan op. Hierbij werd het kereltje aangereden door een 59 -jarige automobiliste uit Harkstede. Omdat de bestuurster op dat moment erg langzaam reed viel het letsel mee. Het knaapje kwam er met wat blauwe plekken en schaafwonden vanaf. Een ambulance bracht het jongetje voor controle naar de huisarts. Voor de schrik kreeg het slachtoffertje van agenten een troost beertje.

Veel mis met motorrijder

BLIJHAM - De politie heeft dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Blijham op de bon geslingerd voor meerdere overtredingen. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Hoofdweg in Blijham. Het viel de agenten op dat de bestuurder van de crossmotor er een sportieve rijstijl op na hield. De politie ging achter hem aan. Hierbij werden meerdere snelheidsmetingen gedaan. Er werden forse
snelheidsoverschrijding geregistreerd. Uiteindelijk wisten de agenten de 26-jarige motorrijder te laten stoppen. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een motorrijbewijs. Ook bleek de motor niet verzekerd en niet voorzien van een kentekenplaat. De man kon met meerdere bekeuringen op zak zijn weg lopend vervolgen. Zijn rijbewijs werd in verband met de snelheidsovertreding in beslaggenomen.

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

GRONINGEN Een 21-jarige snorfietser uit Groningen moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Hereweg in zijn woonplaats en negeerde een rood verkeerslicht. Hierop is de man aan de kant gezet. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,1 promille alcohol. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder is ingevorderd. Ook heeft hij een bekeuring gekregen voor het rijden door rood. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft woensdagmorgen een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op de Ubbo Emmiussingel in Groningen gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,1. Zijn rijbewijs werd in beslaggenomen. De Groninger mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde op dinsdag 10 mei op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Noordzeeweg:aantal geregistreerde voertuigen: 275, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 115km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ten Post N360:aantal geregistreerde voertuigen: 560, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Friessestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1120, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Blijham, Oosteinde:aantal geregistreerde voertuigen: 1075, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

De Poffert, Hoendiep:Bij een algemene verkeerscontrole zijn ruim 100 bestuurders gecontroleerd. Er werden negen bekeuringen uitgedeeld voor onder andere snelheid en autogordel. Het rijbewijs van een bromfietser werd in beslaggenomen in verband met de royale overschrijding van de maximum snelheid. (82 km p/u)